Celebrul regizor Tim Burton a venit în România, în secret. De ce a ales să ne viziteze țara

Tim Burton a revenit pentru a doua oară în România. Dacă prima dată l-a însoțit pe Johnny Depp în țara noastră, de data aceasta el a vizitat câteva castele pentru că ar vrea să filmeze aici un serial live-action numit "Wednesday", denumit așa după mezina familiei Addams.

Tim Burton a revenit în România, unde ar vrea să filmeze un mini-serial marca Familia Addams

Shutterstock

Regizorul american Tim Burton pregătește o nouă producție pe care ar intenționa să o filmeze în câteva locații din România, inclusiv la studiouri din Buftea și la Peleș.

Serialul este un spin-off al celebrei animații Familia Addams, care se centrează pe viața fiicei adolescente a protagoniștilor, Wednesday.

Nominalizat la două Oscaruri și recunoscut în întreaga lume pentru stilul său emblematic, Tim Burton a fost un copil atipic. Se uita tot timpul la filme horror și niciodată nu îi era teamă să doarmă singur după aceea. Cu o imaginație bogată, spune că rareori visează sau își aduce aminte ce a visat. Iubește fantezia, macabrul, întunericul, liliecii și toate se reflectă în poveștile lui spuse în cuvinte sau imagini.

Artist vizionar, scriitor, animator, regizor, producător, Tim Burton a sosit în România cu un avion privat și a făcut o vizită zilele trecute, în secret, Castelului Peleș din Sinaia, dar ar fi mers și la Castelul Bran plus alte câteva palate din preajma Bucureștiului.

„Wednesday”, printre puținele seriale produse de Tim Burton

Tim Burton este fan declarat al comediei-horror Familia Addams, celebra familie cu interese macabre și abilități supernaturale, așa că nu e de mirare că el va regiza „Wednesday”.

Producția va avea opt episode și urmărește perioada de studenție la Academie Nevermore a mezinei familiei Addams, Wednesday, adolescenta teribilă cu păr negru și codițe împletite. Fetița va încerca să contracareze crimele care terorizează orașul și să rezolve misterul supranatural care i-a învins părinții, acum 25 de ani.

Scenariul va fi scris de Alfred Gough şi Miles Millar, creatorii „Into the Badlands”, care vor fi coordonatori şi producători executivi, iar Burton va regiza şi va fi producător executiv.

Personajul Wednesday, creat în 1936

Personajul Wednesday a fost creat în 1936 de desenatorul și caricaturistul american, Charles Addams. Tot el a realizat portretele tuturor membrilor familiei: Gomez și Morticia Addams, copiii lor, Wednesday și Pugsley, unchiul Fester și Bunica, majordomul Lurch și Mâna care se mișcă singură, Thing.

Personajul a fost jucat pentru prima dată de Lisa Loring, pe când avea șapte ani. Wednesday a mai fost interpretată de Christina Ricci de două ori, în anul 1991 și 1993.

Tim Burton, pentru a doua oară în România

Tim Burton a mai fost în România în 2016. El a venit atunci să îi facă o surpriză lui Johnny Depp, când actorul a concertat cu trupa lui, The Hollywood Vampires. De altfel, Johnny Depp a jucat în opt filme regizate de Burton.

Cineastul american a regizat și super-producțiile “Edward Scissorhands”, “Batman”, “Batman Returns”, “Ed Wood”, “Mars Atttack”, “Alice în Țara Minunilor” sau “Dumbo” pentru Disney.

Burton a fost nominalizat la Oscar în octombrie 2020 pentru "Frankenweenie" și "Corpse Bride", ocazie cu care a anunțat și producția mini-seriei Wednesday, produsă de Netlix și MGM Television.

Ultimele știri