Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cum arată acum, la 81 de ani, Julie Andrews, legedara actriță din pelicula “Sunetul muzicii”. Este un model de stil şi eleganţă

Actrița și cântăreața Julie Andrews, a cărei voce cristalină a făcut-o să devină cea mai celebră dădacă din istoria filmului, a împlinit 81 de ani, cu prezențe încă pe scenă și având la activ o carieră artistică impresionantă.

Actrița și cântăreața Julie Andrews a împlinit 81 de ani, cu prezențe încă pe scenă și având la activ o carieră artistică impresionantă.

Dotată cu un timbru vocal uimitor și talent actoricesc cât pentru doi, Andrews a crescut pe scenă. Publicul s-a îndrăgostit de ea odată cu Mary Poppins și au devenit dependenți de entuziasmul și vocea ei odată cu „Sunetul muzicii”.

Asociată filmului și teatrului muzical, Andrews și-a văzut cariera întreruptă în 1997, când s-a supus unei operații la gât care i-a afectat pentru totdeauna corzile vocale.

Departe însă de a se retrage de pe scenă, artista care a câștigat procesul împotriva echipei medicale care a operat-o, a jucat în 2001 în 'The Princess Diaries', primul său film la Walt Disney după 'Mary Poppins', iar în 2003 a debutat la New York ca regizoare de teatru cu piesa 'The Boy Friend', aceeași în care a jucat în 1954 pe Broadway.

În ultimii ani, Julie Andrews și-a împrumutat vocea unor personaje din filme de animație precum 'Shrek', iar în 2008 și-a publicat biografia, 'Home: A Memoir of My Early Years', în care a dezvăluit detalii legate de copilăria și tinerețea petrecute în Marea Britanie.

Apariţia peliculei “Sunetul muzicii” a transformat-o pe actriţă într-una dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei. Anul trecut, la 50 de ani de la apariţia filmului, Lady Gaga a adus un tribut minunatului filmul pe scena Premiilor Oscar 2015.

A fost momentul care a generat cele mai multe mesaje pe minut pe platforma Twitter şi a fost mai discutat decât cel în care pelicula “Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman” a câştigat premiul pentru cel mai bun film.

În vârstă de 81 de ani, Julie Andrews este un model de stil şi eleganţă, iar apariţiile sale, puţine şi discrete sunt adevărate evenimente.

Născută la 1 octombrie 1935 în localitatea Walton-on-Thames, în afara Londrei, Julia Elizabeth Wells este rodul unei relații extraconjugale a mamei sale Barbara Ward Wells, căsătorită atunci cu Ted Wells. Cupul a divorțat iar mama ei s-a căsătorit în 1939 cu Ted Andrews, actor de varieté ca și ea, iar împreună au impulsionat cariera micuței Julie, care cu vocea ei cristalină a cucerit imediat publicul.

Julie Andrews, care scrie și cărți pentru copii, a fost căsătorită între 1959 și 1967 cu decoratorul Tony Walton, cu care are o fiică, Emma. A fost căsătorită și cu Blake Edwards, din 1969 și până la moartea acestuia, în 2010, perioadă în care a adoptat două fetițe vietnameze în 1974 și 1975.

Remarcabila carierã a lui Julie Andrews, una dintre cele mai talentate si mai îndrãgite staruri de la Broadway si Hollywood, în film, teatru, televiziune si muzicã se întinde pe durata mai multor decade cu numeroase onoruri pentru munca sa.

„Printesa îndãrãtnicã" marcheazã prima sa aparitie într-un film Walt Disney de când si-a fãcut debutul în film cu „Mary Popins", pentru care a câstigat premiul Academiei pentru cea mai bunã actritã, cât si onoruri de la Academia Britanicã si de la Criticii de Film de la New York. Andrews a primit a doua nominalizare la premiul Academiei pentru rolul Maria din versiunea pentru arile ecrane a piesei de succes „The Sound of Music" a lui Rodgers & Hammerstein. A treia nominalizate la premiul Academiei a fost pentru interpretarea sa din filmul muzical „Victor/Victoria", pentru care a mai câstigat si premiul Globul de Aur.

La 81 de ani, Julie Andrews — câștigătoarea unui Oscar, a unui premiu Bafta, a cinci Globuri de Aur, trei Grammy și două Emmy Awards — nu se gândește să se retragă.

Recomandari