Cum arată acum Monica Lewinsky, la 25 ani după marele scandal

Monica Lewinsky a devenit cunoscută din cauza scandalului iscat legat de Președintele SUA Bill Clinton, cu care a avut o relație ce a început în 1995.

Monica Lewinsky a devenit cunoscută din cauza scandalului iscat o data cu candidature lui Bill Clinton la preșendiția Statelor Unite ale Americii în 1995.

Profimedia

Monica Lewinsky, acum în vârstă de 47 de ani, a devenit o activistă convinsă în domeniul bullying-ului online și și-a explorat și creativitatea, fiind designer vestimentar. Bruneta și-a lansat propria linie de genți.

Deși femeia a devenit initial vestită drept amanta lui Bill Clinton, treptat Monica a încercat să-și spele imaginea să-și formeze o altă carieră, rupând legăturile cu Casa Albă. După scandalul care a făcut-o să renunțe la internship-ul de la Casa Albă, fiind complet rușinată de repercusiuni, Monica s-a reprofilat și a ajuns speaker motivational pentru persoanele care doreau să slăbească, urmând un plan alimentar strict.

Apoi, pentru o vreme, Monica Lewinsky a decis să se retragă din lumina reflectoarelor și a urmat un program de master în psihologie la Londra. În 2014, aceasta s-a reîntors în atenția publicului, devenind persoană de televiziune și începându-și cariera de activistă contra bullying-ului online.

Cum a început cunoscutul scandal Clinton-Lewinsky

În 1995, cu ajutorul unei rude, Monica a obținut un internship neplătit la Casa Albă care a durat doar pe parcursul verii. Se pare că voluntariatul ei s-a prelungit și s-a transformat într-un job plătit, iar contractual Monicăi la Casa Albă a durat până la sfârșitul anului 1995.

Citește și: După ani de tăcere, Monica Lewinsky vorbeşte despre aventura pe care a avut-o cu președintele Bill Clinton!

Atunci când au apărut speculațiile în presă cu privire la o potențială amantă a președintelui Bill Clinton, Monica Lewinsky a recunoscut că între ea și președintele SUA de atunci exista o conexiune și că cei doi ar fi întreținut relații sexuale chiar în Biroul Oval din Casa Albă, în repetate rânduri, între noiembrie 1995 și martie 1997.

Totul a început de la faptul că Bill Clinton fusese acuzat că a agresat-o sexual pe Paula Jones, o angajată la stat, pe când Bill Clinton era Guvernatorul statului Arkansas. Apoi presa a făcut investigații și s-a ajuns la cazul cu Monica Lewinsky, care nu a putut fi trecut cu vederea, în special după cee a decis să spună adevărul.

După tot acest scandal, în aprilie 1996, Lewinsky a fost transferată de superiorii ei de la Casa Albă la Pentagon, pentru că văzuseră că ajunsese să petreacă prea mult timp în preajma președintelui Bill Clinton.

Atunci când a ajuns în tribunal, Bill Clinton a negat, sub jurământ, faptul că între el și Monica Lewinsky ar fi existat vreun fel de legătură sau relație sexuală. În 1998, Bill Clinton a declarant pe un post TV că nu a întreținut relații sexuale cu Monica, încercând să clarifice situația și să pună capăt speculațiilor.

Până la urmă, pentru că aparent existau probe împotriva lui, precum o rochie de-a Monicăi Lewinsky pătată cu secreții ce aparțineau președintelui Bill Clinton, acesta a recunoscut totul.

Viața Monicăi Lewinsky după scandalul controversat

Andrew Morton, un jurnalist al acelor vremuri, a cooperat cu Monica Lewinsky și -s scris autobiografia intitulată “Monica’s Story”, în care prezintă relația ei cu Bill Clinton, din punctul ei de vedere.

Citește și: Monica Lewinsky se căieşte: "Regret sincer ce s-a întâmplat între mine și preşedintele Clinton"

În urma interviurilor care I s-au luat Monicăi după marele scandal, dar și după publicarea autobiografiei, aceasta a reușit să strângă o avere frumoasă. În 1999, în încercarea de a-și lua gândul de la aventura care i-a umbrit trecutul și cariera, Monica s-a focusat pe creativitatea ei și pe faima pe care o dobândise și și-a lansat propria colecție de genți.

În anul 2000, Monica Lewinsky a semnat un parteneriat cu o companie ce procura diete și programe de slăbit pentru cei care își doreau să fie în formă. În 2003, bruneta a ajuns chiar să aibă propria emisiune TV numită Mr. Personality.

În 2014, ea a publicat un eseu în Vanity Fair numit "Shame and Survival", în care povestește cum a marcat-o scandalul cu Bill Clinton.

Ultimele știri