Regizorul „Leaving Neverland” vrea să realizeze o continuare a documentarului despre Michael Jackson

 
+2 click pentru
galerie

Dan Reed, regizorul Leaving Neverland, vrea să realizeze o continuare a documentarului despre Michael Jackson în care să se axeze pe procesul din 2004 - 2005, în urma căruia artistul a fost achitat pentru 10 capete de acuzare, scrie news.ro.

Noul documentar ar urma să fie centrat pe Gavin Arvizo, reclamantul de la începutul anilor 2000, şi familia lui.

În 2005, Michael Jackson a fost găsit nevinovat în procesul de molestare sexuală a unui minor. Audierile a peste 130 de persoane au durat şase luni. În 1993, acuzaţii similare i-au fost aduse lui Jackson. El a plătit familiei care voia să îl dea în judecată suma de 20 de milioane de dolari. 

„Filmul care, într-adevăr, mi-ar plăcea să îl fac este despre procesul lui Michael Jackson. Voi putea să îl realizez doar dacă victima şi familia lui vor participa”, a declarat cineastul pentru The Film Stage. „Mi-ar plăcea să spun povestea acelui proces. Cred că este fascinant, a fost surprinzător că a fost absolvit”.

O apropiată a lui Arvizo a spus că bărbatul nu este dispus să revină în atenţia publică şi nu vrea să vorbească despre Michael Jackson. „Studiază să devină avocat”, a afirmat ea.

Documentarul Leaving Neverland a avut premiera, în luna ianuarie, la festivalul Sundance. Producţia HBO - Channel 4 a fost difuzată la HBO US pe 3 şi 4 martie, în două părţi, şi a fost unul dintre cele mai urmărite documentare ale reţelei.

În urma lansării lui, mai multe posturi de radio din diferite ţări au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie, câteva muzee au scos din colecţiile lor obiecte care i-au aparţinut starului, iar producătorii serialului „The Simpsons” au scos din circulaţie un episod pentru care Jackson îşi împrumutase vocea.

A1.ro a facut o recenzie a documentarului, sub titlul: Michael Jackson: pedofil, Peter Pan și superstar. Sau nu

După ce HBO a lansat filmul documentar Părăsind Neverland, lumea s-a împărțit ca trasă cu echerul. Într-o parte s-au adunat fanii și susceptibilii, iar în alta cei convinși de vinovăția lui Michael, în frunte cu James și Wade, presupusele victime ale abuzului. Declarații pătimașe, victimizări colaterale, proteste în stradă, prejudicii financiare și de imagine – pe foarte scurt, un scandal de proporții.

Printre altele, scandalul poartă filigranele a nu mai puțin de 100 de milioane de dolari, căci atât pretinde familia Jackson trustului HBO. Sigur, e vorba de ceea ce ei numesc „daune pentru linșaj public”, dar, legal vorbind, cârligul e altul, ne informează Variety.

Se pare că, lansând un astfel de documentar, trustul nu respectă o clauză contractuală de acum 27 de ani, când, angajându-se să difuzeze concertul lui Michael Jackson de la București, HBO și-a asumat să nu discrediteze – în niciun fel și niciodată– imaginea artistului. Și totuși, pentru cei care „au deschis televizoarele mai târziu”, cum anume este defăimat M.J. și cât de grave sunt acuzațiile care i se aduc?

Documentarul. Mă culcam și mă trezeam în lumea lui Michael Jackson.

Documentarul e structurat în două părți și durează 4 ore. Lasă impresia unui montagne-russe emoțional: afecțiune, ură, prietenie, dezgust, anxietate și, poate mai mult decât orice, un „du-te vino” al mustrărilor de conștiință. Faptic însă, povestea e pe cât de liniară, pe atât de oripilantă (asta, desigur, dacă credibilizăm spusele lui James și Wade, ale rudelor și soțiilor lor).

Citeste tot articolul aici: https://a1.ro/showbiz/vedete/parasind-neverland-michael-pedofil-peter-pan-si-superstar-sau-nu-id852088.html?facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI