După patru nominalizări, Leonardo DiCaprio ar putea lua, în sfârșit, Oscarul în 2016. Cu cine "se bate" actorul

 

Actorii Leonardo DiCaprio și Michael Fassbender își dispută titlul de cel mai bun actor al anului, cu câteva zile înainte decernarea Globurilor de Aur și anunțarea nominalizărilor pentru Oscar, relatează Agerpres.

Mexicanul Alejandro González Ińárritu i-a dăruit lui DiCaprio unul dintre acele roluri menite să culeagă toate premiile: cel al unui explorator atacat de un urs în America secolului al XIX-lea și părăsit de colegii de expediție, bazat pe o poveste reală, în noul său fim 'The Revenant'.

Cu o interpretare mai mult bazată pe aspectul fizic decât pe dialog, actorul aspiră din nou la mult râvnitul Oscar, după patru nominalizări neîmplinite în filmele 'What's Eating Gilbert Grape', 'The Aviator', 'Blood Diamond' și 'The Wolf of Wall Street'.

Deși este unul dintre marii favoriți, DiCaprio se află în competiție cu alți mari actori care au uimit prin interpretările lor. În special Michael Fassbender, care speră și să fie nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa în 'Steve Jobs', un film despre viața cofondatorului Apple, al regizorului britanic Danny Boyle. Fassbender recreează cu multă forță un personaj precum Jobs și o face fără să cadă în mimetismul cu care mulți actori sunt tentați să interpreteze personaje reale.

Singura nominalizare la Oscar a lui Fassbender a fost pentru rolul său secundar în '12 Years a Slave', în timp ce a alternat rolurile în filme de succes la box office ca 'X-Men' sau 'Prometheus'. Interpretarea sa în Steve Jobs i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur și la prestigioasele premii ale Sindicatului Actorilor din SUA (SAG) și se dă drept cert că va candida la Oscar. Aceeași cotă de pariuri o are și Leonardo DiCaprio.

Gala de decernare a Globurilor de Aur se va desfășura duminică seara, 10 ianuarie, iar nominalizările la Oscar vor fi anunțate la 14 ianuarie.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe