Elton John, dezvăluiri emoționante despre ultimele clipe din viața lui Freddie Mercury. Ce cadou a primit, imediat după moartea artistului: “Aveam 44 de ani atunci și plângeam ca un copil”

 
+2 click pentru
galerie

Legendarul Freddie Mercury s-a stins din viață în 1991, la vârsta de 45 de ani. Acum, după 27 de ani, Elton John, unul dintre cei mai apropiați oameni din viața artistului, a făcut dezvăluiri emoționante despre ultimele clipe ale lui Freddie, înainte să se stingă din viață din cauza unei complicații dată de SIDA, boală de care suferea.

În cartea „Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS”, Elton John amintește evenimentele tragice care au dus la decesul starului Freddie Mercury, dar și cum, în ciuda bolii, nu a încetat să aibă grijă de cei din jurul lui.

„Freddie nu a anunțat public că suferă de SIDA, decât cu o zi înainte de a muri în noiembrie 1991. Deși era peste măsură de energic pe scenă – mai mult decât Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat în ce privește viața privată. Dar Freddie mi-a spus că are SIDA imedit după ce a fost diagnosticat în 1987. Am fost devastat.

Am văzut ce face această boală la mulți prieteni. Știam exact ce se va întâmpla cu Freddie. Și el știa. El știa că moartea, moartea agonizantă, urma să vină. Dar Freddie era incredibil ce curajos. A păstrat aparențele, a continuat să cânte alături de trupa Queen, și a continuat să fie cea mai amuzantă și generoasă persoană dintotdeauna.

După ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, a fost prea greu de îndurat. Mi se rupea inima să văd această stea a muzicii distrusă de SIDA. Spre sfârșit, corpul său a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slăbit și pentru a sta în picioare.”

După moartea artistului, de Crăciun, Elton John a primit un cadou de la Mercury - un tablou, semnat de unul din artiștii lui preferați, pictorul britanic Henry Scott Tuke. Cadoul era însoțit de un mesaj: „Dragă Sharon, mă gândeam că-ți place. Cu drag, Melina. Crăciun fericit!” Sharon și Melina erau numele cu care se alintau cei doi, scrie Bored Panda.

„Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci și plângeam ca un copil. Era acest om frumos, pe moarte, în ultimele sale zile de viață și-a găsit timp să-mi căute un cadou de Crăciun. (…) Chiar și pe moarte, mi-a amintit cât de special era”, a încheiat Elton John.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI