Căutare Live

Fratii Dolanescu nu s-au inteles: Casa tatalui lor va fi scoasa la licitatie

Casa parinteasca se va vinde. Chiar daca rapsodul se intoarce in mormant, casa lui Ion Dolanescu va fi scoasa la licitatie. Ea nu mai valoreaza milioane de euro, asa cum valora cand a murit artistul. Cladirea s-a degradat atat de mult incat multi spun ca e in pericol sa se prabuseasca si ca nu face mai mult de cateva sute de mii de euro. Ion Dolanescu si-a dorit sa fie inmormantat acolo. Veche de doua secole, casa a apartinut fiicei scriitorului Barbu Delavrancea.

Ceea ce pana acum parea doar o solutie extrema a devenit oficial. Locul mult iubit de Ion Dolanescu e la un pas sa fie instrainat.

“Un paraclis isi dorea sa faca, dar el sa fie inmormantat aici. Visul lui asa a fost, dar uitati… Nu se astepta sa moara, ca altfel ar fi facut un testament”, spune prietena artistului Ileana Constantinescu.

Ion Dolanescu a lasat o avere estimata la peste un milion de euro. Casa din strada Caimatei a fost marul discordiei. Initial, Ionut a vrut sa o pastreze si sa o faca muzeu, in memoria tatalui sau. Intre timp, lucrurile s-au schimbat.

“Deja, o casa care acum doi ani valora peste doua milioane, deja valoreaza 685.000 si el tot incearca sa o scoata la o valoare sub 350.000 de euro”, precizeaza Dragos Dolanescu.

“Aceasta cladire este intr-o stare grava. Imaginati-va ca podeaua este atat de valurita, incat noi ne gandim ca la orice seism se poate prabusi”, spune avocatul lui Ionut Dolanescu.

Locuinta va fi scoasa la licitatie cu 680.000 de euro. Ionut mai spera sa nu fie vanduta. Expertii imobiliari vad un potential urias in casa lui Dolanescu sau macar in terenul pe care este construita.

Dragos Dolanescu este nemultumit si de faptul ca drepturile de autor ale tatalui au fost evaluate la 70.000 de euro. Crede ca ar valora mult mai mult: “Mult mai important pentru mine decat casa unde a locuit tata este pentru mine arta lui, munca lui”.

Singura sansa ca locuinta sa nu fie vanduta este ca Dragos si Ionut sa se impace si sa ajunga la o intelegere. Aceasta varianta, cel putin pentru moment, pare imposibila.

GALERIE FOTO cu noi pretendente la titlul de asistenta pacatoasa!... Loredana Chivu, fara haine, dar si fara permis auto...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x