Antena Căutare

Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare. Ce a decis instanța de judecată

Gigi Becali riscă în prezent să ajungă din nou după gratii, în urma celei mai recente decizii a instanței de judecată. Patronul FCSB a încercat să facă tot posibilul să scape din punct de vedere legal, însă s-a dispus de curând judecarea cazului, Tribunalul respingându-i cererea. Iată detalii!

Motivul pentru care Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare

Hepta

Gigi Becali are din nou emoții privind o eventuală condamnare la închisoare. Omul de afaceri a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în ianuarie 2023.Patronul FCSB a contestat decizia, însă Tribunalul Buftea a respins de curând excepțiile invocate de acesta și a dispus începerea judecării cauzei.

Citește și: Suma uriașă pe care trebuie să o plătească Gigi Becali, după ce a pierdut un proces important în instanță

Gigi Becali riscă să ajungă în spatele gratiilor. Ce a decis instanța

Amintim faptul că Becali a votat în cadrul referendumului pentru familie din 2018, cu toate că nu avea acest drept, din cauza condamnării primite anterior în dosarul terenurilor. În prezent, instanța a respins cererile și excepțiile invocate de acesta, iar cauza va fi judecată. Astfel, patronul FCSB riscă să ajungă, din nou, în arest.

Judecătoria Buftea a respins joi, 23 martie, excepțiile invocate Gigi Becali. Mai mult decât atât, s-a confirmat legalitatea rechizitoriului, în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot. Totuși, Gigi Becali mai are o portiță de scăpare, având posibilitatea sa conteste această decizie în procedura de cameră preliminară.

„Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul BECALI GEORGE, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. (1) şi (2 )C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BECALI GEORGE, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p.., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BECALI GEORGE. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023”, se arată în decizia luată de autorități.

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui Gigi Becali după ce a donat 450.000 de euro într-o săptămână. Unde s-au dus banii de la latifundiar

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot. Ce pedeapsă ar putea primi

Gigi Becali a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în urma săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot. Latifundiarul din Pipera nu este însă străin de problemele cu legea, fiind eliberat condiţionat din închusoare în luna aprilie a anului 2015 din Penitenciarul Poartă Albă. La acea vreme, finanțatorul FCSB a avut de executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.

După eliberare însă, patronului FCSB i s-au impus mai multe interdicţii, printre care și dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota. Conform Legislației, persoanele eliberate din închisoare nu au voie să voteze timp de 5 ani. Becali a încălcat însă legea atunci când și-a exprimat votul în cadrul Referendumului pentru familie.

Din acest motiv, la începutul lui 2023, afaceristul a fost trimis în judecată. Fapta sa se poate pedepsi, conform legii, și cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se mai arată în comnicat.

Andreea Antonescu, noi detalii despre motivul despărțirii de tatăl mezinei sale. În ce relații au rămas cei doi... Elena Gheorghe a oferit noi detalii despre starea de sănătate a fetiței sale. Cântăreața trage un semnal de alarmă îngri...
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei...
Horoscopul zilei de 30 mai 2023. Leii se simt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 mai 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Leului. Aceștia se...
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x