Proprietarul mașinii în care a murit Răzvan Ciobanu, condamnat la închisoare! Iulică Cercel, găsit vinovat pentru fapte grave

În momentul accidentului, Răzvan Ciobanu se afla la volanul unui Range Rover, care-i aparținea unui bun prieten, Iulică Cercel, omul despre care se spune că avea o relație foarte apropiată cu regretatul designer. Acesta din urmă a fost condamnat la închisoare

În momentul accidentului, Răzvan Ciobanu se afla la volanul unui Range Rover, care-i aparținea unui bun prieten, Iulică Cercel, omul despre care se spune că avea o relație foarte apropiată cu regretatul designer. Acesta din urmă a fost condamnat la închisoare.

În urmă cu mai mulți ani, Cercel a fost protagonistul unui dosar, care s-a lăsat cu condamnări pentru fapte grave de corupție, respectiv evaziune fiscală.

În Oltenița, Iulică Cercel a fost judecat pentru evaziune fiscală și, ulterior, condamnat.

“În baza art. 38 alin.1,art.39 alin.1 lit.b, art.45 alin.3 lit.a NCp și art.10 din Legea nr.187/2002, inculpatul Cercel Iulică va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, și anume 3 ani închisoare, precum și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b NCp (corespunzator art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b C.pen. 1969).

În baza art.45 alin.5 NCp aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art.66 alin.1 lit.a,b NCp pe durata executării pedepsei rezultante.

În baza art. 91 si 97 alin.2 NCp suspendă sub supraveghere executarea pedepsei rezultante de 3 ani închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data ramânerii definitive a s.p.nr.99/29.11.2016 aplicată de Tribunalul Călărași, Secția Penală”, au stabilit, pe partea penală, magistrații.

Probleme nu s-au oprit, însă, aici pentru Iulică Cercel. A fost dat în judecată și în civil, iar instanța l-a găsit bun de plată. Aproximativ 200.000 de euro trebuie să plătească afaceristul în Range-ul căruia a murit Răzvan Ciobanu. Sentința a venit pe data de 21 mai!

“Soluția pe scurt: În baza art. 25 C. proc. pen. admite acţiunea civilă, astfel cum a fost precizată prin concluziile raportului de expertiză, şi în consecinţă : obligă pe inculpatul Cercel Iulică, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Yucema Construct SRL, la plata sumei de 752.714 lei, către partea civilă ANAF, cu titlu de obligaţii fiscale accesorii. În baza art. 274 alin. 3 C.p.p. obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente aferentă, la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, au stabilit magistrații de la Tribunalul București.

Ultimele știri