Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Jill Clayburgh, invinsa de cancer la 66 de ani

Sunt destine care se frang atunci cand nu au apucat sa spuna chiat totul. Raman ca unele carti deschise si ca niste intrebari pentru care nu mai gasesti raspuns.

Jill Clayburgh s-a adaugat listei lungi de staruri, care s-au urcat la ceruri invinse de necrutatorul cancer.

Nominalizata la premiul Oscar pentru rolul din „An Unmarried Woman", din 1978, actrita a plecat dintre noi, vineri, la doar 66 de ani. Sotul ei, scenaristul David Rabe, a marturisit ca partenera lui de viata s-a stins dupa o lupta apriga, de 21 de ani, cu leucemia limfocitica cronica.

Vedeta a murit la casa ei din Lakeville, Connecticut, inconjurata de familie. A infruntat boala cu mult curaj, in liniste si in mod privat si s-a lasat condusa de o gratie enorma, care „s-a transformat in sansa pentru copiii ei de a creste si de a deveni oameni".

La un an de la prima nominalizare, Clayburgh avea sa o primeasca pe a doua, pentru „Starting Over". A aparut si pe Broadway, in piese precum „The Rothschilds", „Pippin" sau „A Naked Girl on the Appian Way", dar si in seriale de televiziune pentru care a fost nominalizata la premiile Emmy.

Din pacate, golul ramas in urma ei nu va fi niciodata umplut. Pentru Jill Clayburgh, viata s-a sfarsit. Dar existenta ei va continua, cel putin datorita filmelor in care a aparut.

Recomandari