Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Joaquin Phoenix, de la gala SAG la un priveghi pentru porci: Trebuie să fiu aici

Joaquin Phoenix, premiat duminică seară de Sindicatul actorilor americani (SAG) pentru rolul din „Joker”, a luat parte pentru puţin timp la petrecerea dată de revista People şi a renunţat la cea organizată de Netflix pentru a merge în Vernon, unde se află un abator, şi a participa alături de activişti pentru drepturile animalelor la un priveghi pentru porcii care urmau să ajungă pe linia de sacrificare.

Grupul, organizat de Los Angeles Animal Save (parte dintr-o reţea globală), ţine în mod regulat priveghiuri în faţa instalaţiei de prelucrare Farmer John, potrivit The Hollywood Reporter.

Phoenix şi alţi activişti au oferit, duminică noapte, apă şi alinare animalelor. Actorul a vorbit cu o jurnalistă CNN care a luat parte la acţiune. „Mulţi oameni nu ştiu cu adevărat despre tortura şi crimele din industria de carne şi lactate. Am văzut ce este, aşa că trebuie să fiu aici. Avem obligaţia morală să vorbim despre asta şi să dezvăluim ce este cu adevărat. Suntem atât de îndoctrinaţi cu imaginile în care animalele par fericite în ferme, pe etichetele cutiilor de carne, în restaurante, şi este o minciună. Cred că oamenii trebuie să ştie adevărul şi avem obligaţia să facem asta”.

Nu este prima dată când Joaquin Phoenix participă la o astfel de acţiune, a spus Amy Jean Davis, fondatoarea L.A. Animal Save. „Participarea lui Joaquin la priveghiurile noastre în Los Angeles a inspirat activişti locali şi la nivel global. Suntem recunoscători pentru asta. Peste tot în lume, activiştii sunt martori la transportarea animalelor pentru a fi măcelărite şi trezesc lumea pentru situaţia lor”.

Joaquin Phoenix este vegan de la vârsta de 3 ani şi activist pentru drepturile animalelor. El s-a folosit de influenţă pentru a face ca organizatorii unor evenimente precum gala Globurilor de Aur (unde a fost premiat anul acesta pentru a doua oară) şi petrecerea WME pentru Oscar să ofere un meniu vegan.

Phoenix, în vârstă de 45 de ani, a produs documentarul „The Animal People”, despre activiştii care luptă împotriva intereselor industriei.

În luna decembrie, a fost desemnat de organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) personalitatea anului 2019.

Sursa : news.ro

Recomandari