Antena Căutare

Judecătorul ia partea moştenitorilor lui Michael Jackson în procesul intentat HBO

Judecătorul federal tinde să ia partea moştenitorilor lui Michael Jackson în procesul intentat HBO din cauza documentarului „Leaving Neverland”, astfel că este pe punctul de a garanta reclamanţilor mutarea acţiunii la o curte de arbitraj, scrie Variety.

Judecătorul federal tinde să ia partea moştenitorilor lui Michael Jackson în procesul intentat HBO din cauza documentarului „Leaving Neverland”, astfel că este pe punctul de a garanta reclamanţilor mutarea acţiunii la o curte de arbitraj, scrie Variety.

Judecătorul George Wu a emis, joi, o decizie provizorie în care a refuzat cererea HBO de a respige procesul. Este aşteptat să ia o hotărâre până la finalul lunii septembrie.

Documentarul de patru ore îi are în prim-plan pe James Safechuck şi Wade Robson, care îl acuză pe starul pop că i-a abuzat sexual în urmă cu două decenii, pe parcursul mai multor ani. Moştenitorii megastarului au susţinut că, prin difuzarea documentarului, HBO a încălcat un acord semnat în 1992 pentru un concert din turneul „Dangerous” al lui Jackson. HBO susţine că nu mai este valabil contractul din urmă cu 26 de ani.

HBO este acuzată şi pentru că nu a permis dreptul la replică în documentar.

Avocaţii reţelei de televiziune, conduşi de Theodore Boutrous, au căutat să pună cazul sub statutul anti-SLAPP (împotriva participării publice), care descurajează litigiile de mică importanţă.

Wu a concluzionat în decizia lui provizorie că acest statut nu se aplică cererilor de arbitraj.

Boutrous a cerut, joi, judecătorului să reconsidere decizia.

„A fost depusă această cerere pentru a spune lumii «Nu vorbiţi despre abuzul sexual asupra copiilor»... O companie precum HBO poate fi capabilă să riposteze şi să meargă înainte. Alţii poate că nu sunt capabili să facă asta”, a spus avocatul.

Wu a lăsat de înţeles că în urma deciziei lui finale va putea fi făcut recurs.

„Voi reprezentaţi o companie mare, ei sunt administratori bogaţi. Este o luptă între titani”, le-a spus el avocaţilor HBO.

Documentarul HBO-Channel 4 în două părţi, regizat de Dan Reed, explorează experienţele separate, paralele, a doi băieţi, James „Jimmy” Safechuck, în vârstă de 10 ani, şi Wade Robson, în vârstă de 7 ani, cu megastarul Michael Jackson.

Prin interviuri cu Safechuck, în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland” realizează portretul unui abuz continuu.

În luna februarie, administratorii averii lui Michael Jackson au intentat un proces reţelei HBO, pe care o acuză că a încălcat o clauză de non-discreditare prin decizia de a difuza documentarul „Leaving Neverland”. Ei cer daune de 100 de milioane de dolari.

Sursa : news.ro

Ami a făcut show în tramvai, alături de călători. Cum sună noua ei piesă cu care a făcut furori pe internet... Madonna i-ar fi promis unui sportiv nu mai puţin de 20 de milioane de dolari dacă o va lăsa însărcinată...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x