Căutare Live

Larisa Iordache, povestea unei mari campioane. Drumul succesului, presărat cu multe momente grele

Larisa Iordache a scris istorie în Turcia, la campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin. 

Larisa Iordache a obținut În Turcia două medalii de aur, la bârnă și la sol și este vicecampioană la sărituri

Hepta

Larisa Iordache a obținut două medalii de aur, la bârnă și la sol și este vicecampioană la sărituri. Chiar dacă au fost momente în care nimeni nu mai credea în ea, Larisa Iordache s-a ridicat și a demonstrat că cele mai grele episoade din viața sa au făcut-o și mai puternică, potrivit Antenastars.ro.

Numele marii gimanaste este zilele acestea pe buzele tuturor, după ce a dus România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Deși are numai 24 de ani, viața a pus-o la multe încercări pe mare gimnastă.Larisa nu avea cum să urmează altă cale decât cea a sportului, o lume în care a făcut performanță de la o vârstă fragedă. Cu o mamă handbalistă și un tată fotbalist, marea campionă a avut parte de un mediu propice pentru ce avea să devină mai târziu. La numai 8 ani avea deja câștigată prima medalie de aur.

Așa cum se întâmplă de obicei, succesul nu vine niciodată singur, iar Larisa a avut de înfruntat multe obstacole de-a lungul timpului. Veștile mai puțin bune despre marea gimnastă au început în anul 2012, chiar înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, când s-a confruntat cu o problemă medicală, care i-a afectat piciorul stâng.

În anul 2015, o accidentare la nivelul gleznei i-a anulat orice fel de reușită la concursul din Doha, iar la numai un an distanță a fost supusă unei intervenții chirurgicale tot din cauza unei fracturi pe care a suferit-o la antrenamente.

3 ani a lipsit din lumea sportului din cauza intervențiilor chirurgicale, dar atunci când nimeni nu se mai aștepta, Larisa a revenit și acum a cucerit din nou podiumurile lumii.Citește și: Româncele se întorc cu 14 medalii de la Campionatul European de gimnastică. Mesajul emoționant al Larisei Iordache

Larisa Iordache este cea mai medaliată româncă la CE

În prezent, Larisa Iordache a obținut 16 medalii de-a lungul timpului la Campionatele Europene. Duminică, gimnasta a depășit-o pe Cătălina Ponor, în clasament și a devenit cea mai medaliată gimnastă a României la Europene.

La Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin, România a obținut 5 medalii la senioare: argint pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă și sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri și argint prin Silviana Sfiringu la bârnă.

La Junioare, țara noastră a urcat din nou pe podium. 6 medalii de aur au fost obținute la proba pe echipe și prin Ana Bărbosu la individual compus, 2 medalii de argint prin Maria Ceplinschi la individual compus și sol și o medalie de bronz prin Andreea Preda la bârnă.

Mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Cum arăta Mark Wahlberg în tinerețe. Puțini știu ce carieră a avut înainte să ajungă actor... Mihai Bendeac, dezvăluiri despre lupta cu depresia. Prin ce trecea actorul când toți vedeau doar succesul...
Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x