Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Bateristul unei trupe cunoscute în vestul țării a murit! Bărbatul a luptat până-n ultima clipă cu un cancer agresiv

E doliu în muzica românească. Lică Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band, s-a stins din viață, miercuri, în urma unei boli incurabile. Anunțul a fost făcut de colegul lui de jazz, Johnny Bota. 

E doliu în muzica românească. Lică Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band, s-a stins din viață, miercuri, în urma unei boli incurabile. Anunțul a fost făcut de colegul lui de jazz, Johnny Bota.

Bateristul trupei Bega Blues Band, Vasile Dolga, a murit în urma unui cancer la pancreas, boală cu care s-a luptat mult timp.

”Azi a plecat dintre noi Lică Dolga. Odihnească-se în pace.”, a fost mesajul transmis de colegul lui.

Lică Dolga s-a născut în 15 iunie 1955, în Timişoara, fiind absolvent al Liceului Curtea de Argeş, cu profil teoretic matematică-fizică, şi al Şcolii Populare de Artă Timişoara, la secţia percuţie (1973). El a debutat ca baterist în formaţia Amicii (1972 —1981), alături de cunoscuții muzicieni timişoreni Liviu Râmneanţu, Doru Apreotesei, Dietmar Hepp şi Günter Reininger.

Între anii 1981-1993, a fost baterist în formaţia Pro Musica. În anul 1987, revista Cronica îl declara pe Lică Dolga ”cel mai bun baterist din ţară” la secţiunea rock. Doi ani mai târziu, împreună cu pro Musica, Dolga a cântat în turnee alături de Uriah Heep şi Ian Gillan Band.

Peste un an a realizat partea de percuţie a piesei Timişoara, devenită imnul Revoluţiei din decembrie 1989. În perioada 1998 – 2001, Lică Dolga a fost sonorizator la Teatrul Naţional Timişoara, pentru care realizează percuţie live şi înregistrări cu piesele Ubu Rege, Insula, Livada de vişini și Yvonna, principesa Burgundiei.

Din anul 2000 pînă în prezent, Dolga a fost bateristul formaţiei Bega Blues Band, cu care a realizat numeroase concerte, turnee şi proiecte importante: De la Gershwin la Sting cu Bega Blues Band şi Filarmonica Banatul (2003); festivalul Gastro-Blues din Ungaria (2006), concert aniversar BBB la Liceul Ion Vidu, cu Filarmonica Banatul, alături de Moni Bordeianu, primul solist al formaţiei Phoenix (2007). Dolga a onorat invitaţiile Institutului Cultural Român din Praga, Viena, Varşovia, Lisabona, Budapesta, Szeged, Londra, cea mai recentă apariţie fiind ce de la Jazz Weekend din Bruxelles, împreună cu BBB, în 27 mai 2017.