Lisa Niemi Swayze, fosta soție a lui Patrick Swayze, continuă lupta împotriva cancerului, boala care l-a răpus pe actor

Lisa Niemi Swayze, fosta soție a lui Patrick Swayze, face demersuri și astăzi, la mai bine de un deceniu de când actorul a murit, astfel încât cancerul de pancreas să fie combătut, a relatat presa străină.

Lisa Niemi Swayze, fosta soție a lui Patrick Swayze, continuă lupta împotriva cancerului, boala care l-a răpus pe soțul ei

Getty Images

La aproape 12 ani de la moartea soțului ei, marele actor Patrick Swayze, Lisa Niemi Swayze continuă, fără oprire, lupta împotriva cancerului de pancreas, boala care i-a luat, în mod abrupt, partenerul de viață.

Lisa Niemi Swayze, fosta soție lui Patrick Swayze, continuă lupta împotriva cancerului, boala care l-a răpus pe soțul ei

Unul dintre cei mai iubiți actori ai tuturor timpurilor, Patrick Swayze, a murit pe 14 septembrie 2009 în Los Angeles, California, la vârsta de 57 de ani și la doar 22 de luni de când a primit un diagnostic cumplit: cancer la pancreas, a relatat CNN pe atunci.

Toată familia i-a fost la căpătâi în momentul când actorul s-a stins. Fosta lui soție, Lisa Niemi Swayze, cea care i-a fost alături timp îndelungat, a simțit atunci o mare durere în inimă. A crezut că lumea ei se prăbușește.

"Lupta lui a fost una eroică", a declarat Lisa Niemi Swayze pentru Yahoo Life. "Și doar pentru că nu mai este printre noi, asta nu înseamnă că lupta s-a încheiat", a mai spus aceasta.

Lisa Niemi Swayze a început, după moartea soțului ei, să se implice în acțiuni care conștientizează cât de gravă este boala care i-a fost fatală lui Patrick Swayze, cancerul pancreatic, unul dintre cele mai brutale tipuri de cancer din câte există. Mai jos, este o fotografie cu Lisa Niemi Swayze, în vârstă de 65 de ani acum.

Anul trecut, de exemplu, în noiembrie, luna dedicată Luptei Împotriva Cancerului de Pancreas, Lisa Niemi Swayze a arătat în cadrul unui eveniment, în fiecare zi, timp de 30 de zile, povestea unui pacient care suferă sau s-a vindecat de acest tip de cancer, într-o inițiativă impresionantă, care a dat o rază de speranță bolnavilor și familiilor lor.

"E o boală cumplită împotriva căreia trebuie să luptăm cu toate armele noastre și să gândim 'în afara cutiei'", a declarat fosta soție a lui Patrick Swayze. "Iar Patrick a luptat și a acceptat să facă parte dintr-un studiu clinic, care a dat și rezultate. E unul dintre motivele pentru care l-am mai avut aproape de noi pentru încă 22 de luni după ce a primit diagnosticul, ceea ce e un lucru rar, pentru că în stadiul IV, un pacient supraviețuiește cel mult trei sau șase luni", a declarat aceasta.

Totul a început cu o durere persistentă la stomac, pe care Patrick Swayze a început să o aibă, a povestit Lisa.

"Într-o zi, a venit la mine și m-a întrebat: 'Ochii mei sunt cumva galben?', a spus el. Eu am răspuns: 'Da, sunt. Mai bine am merge la un doctor'. El mi-a răspuns că da, ar trebui să facem asta săptămâna viitoare, dar eu i-am cerut să facem asta cât de repede".

Întrebată ce ar spune fostul ei soț despre lupta pe care ea o duce pentru combaterea și conștientizarea cancerului de pancreas, chiar dacă tratamentele medicale se îmbunătățesc de la an la an, Lisa Niemi Swayze a răspuns: "Cred că își dorește să fiu bine, să fiu fericită. Cred că s-ar bucura că încă duc o luptă împotriva acestei boli și că nu mă las. S-ar exprima astfel: 'OK, draga mea, continuă și dă tot ce poți!".

Citește și
colaj gina pistol si smiley la botezul lui josephine si gina pistol intr-o salopeta alba
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
colaj ana crudu si daniela crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
elena stroe intr-un maieu negru, pantaloni scurti negri, pe o terasa intr-un peisaj de munte
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Mai multe articole
Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri