Marele Charles Aznavour a fost înhumat în cripta familiei lui. Cine a avut voie să participe la ceremonie

 

Cântărețul francez Charles Aznavour, care a murit luni, la vârsta de 94 de ani, a fost înhumat, sâmbătă, în cripta familiei lui, aflată la vest de Paris.

Ceremonia a fost oficiată în intimitate, la Catedrala armenească Sf. Ioan Botezătorul din Paris, în prezenţa apropiaţilor cântăreţului, printre care artiştii Serge Lama, Emmanuelle Beart sau animatorul Michel Drucker.

Astfel, în timpul ceremoniei, presa și publicul au fost ţinuţi departe de edificiul religios.

Cortegiul funerar s-a deplasat apoi la Montfort-l'Amaury, unde Charles Aznavour a fost îngropat.

El se odihneşte în cavoul familiei sale, alături de părinţii săi şi de fiul său Patrick, care a murit la vârsta de 25 de ani. După ceremonie, cimitirul a fost deschis publicului care a venit să-i aducă un ultim omagiu, au constatat reporterii AFP.

În Armenia a fost zi de doliu naţional, decretat de autorităţi. Steagurile ţării au fost coborâte în bernă, iar bisericile au oficiat slujbe în memoria cântăreţului care a murit în Franţa.

Charles Aznavour a decedat luni la domiciliul său din sud-estul Franţei, în urma unui "stop cardio-respirator".

Inepuizabil şi debordând de proiecte, cel care şi-a imaginat că va trăi până la 100 de ani, a revenit pe scenă în septembrie cu două concerte în Japonia.

El urma să se deplaseze în Armenia săptămâna viitoare împreună cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, pentru summitul Francofoniei.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI