Căutare Live

Miss Universe Romania lupta pentru fratele autist

In spatele unui zambet cuceritor se poate ascunde o poveste trista. Par vorbe mari, dar care sunt cat se poate de reale pentru Miss Universe Romania, Oana Paveluc.

Frumoasa de 18 ani nu a intrat in concurs pentru a-si indeplini visul de a se vedea pe prima pagina a ziarelor, ci pentru ca vrea sa isi ajute fratele mai mic, bolnav de autism.

Cand luminile se sting si zambetul dispare, pentru Oana incepe tristetea. Isi aminteste cu durere de diagnosticul pe care Horia l-a primit in urma cu cinci-sase ani, dar si mai mult felul in care micutul era ocolit de ceilalti copii normali, atunci cand iesea cu el la plimbare.

Eu si familia am fost foarte tristi atunci, dar pe mine m-a facut sa ma atasez si mai mult de Horia. Mai greu era cand ieseam cu el in parc. Copiii nu vroiau sa se joace cu el, iar parintii lor imi spuneau sa nu il mai aduc la joaca cu ceilalti. A fost un soc pentru mine sa vad cat de rai pot fi oamenii", a declarat cea mai frumoasa romanca.

Asa ca, pentru fratele ei, Oana este in stare sa suporte orice. Munceste din greu 12 ore pe zi, mananca putin si nu mai are timp de distractii. La 18 ani, nu vrea sa schimbe intreaga lume si sa o faca mai buna, ci vrea sa ii ofere o sansa la o viata normala fratelui ei.

Desi autist, Horia este supradotat. La 11 ani, stie toate cele 700 de specii de dinaozauri care au existat, a memorat atlasul de anatomie umana si a invatat chiar patru limbi straine. Pentru acest suflet inocent merita sa zambeasca. Chiar daca in spate se ascund lacrimi.

VIDEO! Bianca renunta definitiv la Catalin Botezatu... FOTO! Inna, fara celulita pe plaja...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri