„Moșule, ce tânăr ești!” Legendarul Kirk Douglas a împlinit 101 ani! La peste un veac de viață, Spartacus încă se ține verde! FOTO

La 101 de ani, împliniți pe 9 decembrie, „Spartacus” se ține verde: are energie cât cuprinde, apariții publice și nu o dată a fost surprins de fotojurnaliști alergând ca un sprinter. Fiul său, Michael, nu o dată a fost mai șubrezit ca veteranul său tată: a scăpat ca prin urechile acului de cancerul de gât. Kirk a avut mereu o sănătate de fier, însă a scăpat de moarte de multe ori ca prin urechile acului!

La 101 de ani, împliniți pe 9 decembrie, „Spartacus” se ține verde: are energie cât cuprinde, apariții publice și nu o dată a fost surprins de fotojurnaliști alergând ca un sprinter.

Fiul său, Michael, nu o dată a fost mai șubrezit ca veteranul său tată: a scăpat ca prin urechile acului de cancerul de gât. Kirk a avut mereu o sănătate de fier, însă a scăpat de moarte de multe ori ca prin urechile acului!

A trecut prin multe cumpene: două accidente de elicopter, o operaţie la inimă, un accident vascular cerebral, dar de fiecare dată a supraviețuit.

Înainte de a debuta în cinematografie și a deveni „idolul femeilor” de pretutindeni, Kirk nu a avut o existență prea ușoară. Născut din doi părinți analfabeți, s-a confruntat atât cu lipsurile materiale, cât și cu prejudecățile oamenilor.

O copilărie plină de lipsuri

„Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, şi-a cumpărat un cal şi o căruţă mică şi a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal şi mărunţişuri pentru a le vinde pe câţiva bănuţi...Chiar şi pe strada Eagle, în cea mai săracă parte a oraşului, unde toate familiile se luptau pentru supravieţuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Şi eu eram fiul peticarului“, sunt câteva din amintirile lui Kirk Douglas.

Însă toate acestea vor deveni amintiri și lecții de viață, căci încă de la debut - în 1960, pe când avea 44 de ani, și până în prezent - Kirk, tatăl lui Michael Douglas și socrul frumoasei Catherine Zeta-Jones, a gustat din farmecul succesului.

Ultimele știri