Căutare Live

Nea Mărin a încins hora la Muzeul Satului

Cine-a fost la Muzeul Satului azi, s-a întors în timp. Cam acum 100 de ani, când fetele şi flăcăii se luau de mână şi jucau până-şi rupeau opincile.

Cine-a fost la Muzeul Satului azi, s-a întors în timp. Cam acum 100 de ani, când fetele şi flăcăii se luau de mână şi jucau până-şi rupeau opincile.

Hora din satul aflat în centrul Capitalei a durat toată ziua şi s-a întins pe toată pajiştea. Puţini s-au încumetat să se oprească din dans, deşi erau sub ameninţarea caniculei

Odată intraţi în horă, dansatorii de ocazie nici că s-au mai desprins. Au săltat cât i-au ţinut picioarele, între casele muzeului satului din Capitală. Doar instalaţiile de sunet şi tabletele ridicate în aer de curioşi au trădat epoca în care trăim.

Dragostea pentru folclor apare. Cel mai bine ştie Nea Mărin, care îi învaţă pe cei mici cum să se învârtă pe ritmuri tradiţionale.

VEZI AICI IMAGINILE SENZAŢIONALE

Acum jumătate de secol a învăţat şi Nea Mărin să joace. Într-un sat de căluşari care a iubit tradiţia. Deşi toţi l-au invitat în horă, Nea Mărin a avut ochi pentru o singură fată: nepoata, care-i calcă pe urme.

La muzeul Satului, voia bună a ţinut toată ziua, deşi canicula le-a dat de furcă petrecăreţilor. Hora din sat are loc în fiecare an, la începutul verii.

Bianca Dragusanu, batuta crunt de un fost iubit... FOTO: Alina Puşcaş, gravidă în cinci luni, mai sexy ca niciodată! S-a pozat în costum de baie şi e atââât de HOOOT!...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri