Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

OFICIAL: Pianista Mihaela Ursuleasa a fost ucisa de un anevrism

Echipa de medicii austrieci care au investigat moartea pianistei Mihaela Ursuleasa au anuntat ca decesul artistei a survenit in urma unui anevrism.

In vasta de aproape 34 de ani, pianista a fost gasita fara suflare, joi, in locuinta sa din Viena. Anchetatorii au luat in calcul si teza unei sinucideri, dar au stabilit ca decesul a fost natural, cel mai probabil cauzat de un anevrism, care i-a provocat artistei o hemoragie cerebrala.

Nascuta la Brasov, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.

Fiica unui muzician de etnie roma, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau. La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.. In 1999 a castigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale "Clara Haskil" in Elvetia.
Stabilita la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetite, Stefania, in varsta de 7 ani.

Foto: julia-wesely.com

Recomandari