Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Rapperul Kanye West, pus la zid după ce a făcut un comentariu șocant despre sclavie

Rapperul american Kanye West a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare, după ce, în timpul unui interviu, a făcut un comentariu referitor la scavie, pe care a descris-o drept o „alegere”.

Rapperul american Kanye West a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare, după ce, în timpul unui interviu, a făcut un comentariu referitor la scavie, pe care a descris-o drept o „alegere”.

„Auziţi că se spune că sclavia a durat 400 de ani. 400 de ani? Sună ca o alegere", a spus Kanye West în cadrul interviului, pe care l-a acordat pentru site-ul tabloid TMZ.

Acest comentariu al rapperului l-a înfuriat pe Van Lathan, un angajat al site-ului, care era prezent în sala unde avea loc interviul. Acesta l-a criticat pe Kanye West, declarându—se dezamăgit și șocat de comentariul artistului.

„Noi restul din societate trebuie să ne descurcăm cu aceste ameninţări la adresa vieţilor noastre, trebuie să ne descurcăm cu marginalizarea care provine din 400 de ani de sclavie, despre care tu spui că pentru noi a fost o alegere", a declarat Lathan.

Începând cu secolul al XVI-lea, milioane de africani au fost aduși ca sclavi în Statele Unite ale Americii. această practică nu a încetat până la sfârşitul secolului al XIX-lea, după care foştii sclavi s-au confruntat cu o discriminare generalizată, potrivit DPA.

După comentariile sale despre sclavie, care au generat un val de critici pe reţelele de socializare, West s-a apărat pe platform de socializare Twitter: „Să mă clarific. Bineînţeles că ştiu că sclavii nu au ajuns de bunăvoie legaţi şi puşi într-o barcă", a scris el.

„Ideea mea era că dacă noi am rămas astfel (în starea de sclavie, n.r.) chiar dacă numeric eram în avantaj, însemna că am fost înrobiţi mental", a explicat starul.

Aceasta nu este prima controversă pe care a iscat-o Kanye West. Anterior, rapperul a fost criticat pentru susţinerea pe care i-a acordat-o preşedintelui Donald Trump, care a fost acuzat de rasism. De altfel, în timpul acestui interviu, Kanye West a reiterat: „Îl iubesc pe Trump (...) este unul dintre persoanele favorite ale rap-ului".

Recomandari