Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Să o cunoaștem mai bine pe Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision! „Înainte să urc pe scenă, încep să tremur.Dar m-am obișnuit”

Ester Peony este reprezentanta României la Eurovision. Am aflat totul despre piesa „On a Sunday”, chiar de la artistă!

ester peony, eurovision

facebook.com

Ester Peony este reprezentanta României la Eurovision. Am aflat totul despre piesa „On a Sunday”, chiar de la artistă!

Numele ei înseamnă „bujor” în engleză. Celălalt nume al ei ne trimite cu gândul la Paşte, că tot nu mai e mult până atunci. Şi încă un amănunt important: va reprezenta România pe cea mai mare scenă din Europa - pe scena de la Eurovision!

Ester Alexandra Creţu este o fată ca oricare alta. A fost o adolescentă ca toate celălalte, care a avut visuri şi s-a imaginat pe cele mai inalte culmi. Norocul i-a surâs şi iat-o acum, reprezentând cu mândire România la Eurovision.

„Înainte să urc pe scenă, tot așa mă simt, încep să tremur un pic, zic mamă, câtă lume e aici! Dar m-am obișnuit. Dacă îți place ceea ce faci, dispare tot când ești pe scenă”, a explicat artista.

Pasionată de muzică încă din copilărie, de când locuia cu familia în Canada, Ester s-a făcut remarcată mai întâi în mediul online, după ce a înregistrat şi ulterior postat, cover-uri interpretate în stil propriu. De acolo, încolo, toate uşile i s-au deschis larg!

„Cântam prin casă, mă auzea bunica. Cher îmi plăcea la un moment dat. A venit tatăl meu o dată "ce cânți tu acolo?"

Acum, la 25 de ani, ascultă alţi artişti. Iar printre preferaţi este şi Loreen, suedeza care a câştigat Eurovisionul în 2012. Coincidenţă?!

Cum a luat naștere piesa „On a Sunday”, cu care va reprezenta România la Eurovision?

„Nu mi-au venit mie primele acorduri, ci lui Alex, producătorul meu. Pur si simplu își acorda chitara și se pupau cumva acordurile alea și atât de mult m-au inspirat, că mi-au venit versurile instant.

Tanana, on the highway, nici nu are legatură... Am sunat-o repede pe prietena mea cea mai bună, care scrie niște versuri fantastice!”

Urmarea a venit firesc. S-a înscris la Eurovision. Pe ultima sută de metri. Din ultima piesă trecută pe liste, „On a Sunday” a devenit cea care contează. Cea care va reprezenta România în competiţie.

Ester se pregăteşte acum intens. Dar are şi alte planuri. Vrea să scoată în viitor câteva cover-uri ale unor melodii cunoscute.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos: