Antena Căutare

Scandal la Oscaruri! Barack Obama a intervenit în dezbatere și pledează pentru ''oportunități pentru toți''

Președintele american, Barack Obama, și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu polemica legată de lipsa artiștilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscarurile din 2016 și a pledat în favoarea ''oportunităților pentru toți'' inclusiv în industria cinematografică, scriu joi UPI.com și EFE.

Președintele american, Barack Obama, și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu polemica legată de lipsa artiștilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscarurile din 2016 și a pledat în favoarea ''oportunităților pentru toți'' inclusiv în industria cinematografică, scriu joi UPI.com și EFE.

''Este expresia unei teme mai ample'', a afirmat șeful de la Casa Albă în cursul unui interviu acordat miercuri jurnalistului David Ono.

''California este dovada incredibilei diversități a acestei țări. Acesta este un punct forte. Cred că arta are de câștigat când este spusă povestea fiecăruia'', a menționat președintele, adăugând că ''în acest fel, fiecare se simte parte a familiei americane''.

Industria cinematografică ''ar trebui să procedeze la fel ca oricare altă industrie, și anume să caute talente și să ofere oportunități tuturor'', a susținut Barack Obama. ''Dezbaterea referitoare la Oscar nu este decât expresia acestei chestiuni mai ample: facem ce trebuie ca să ne asigurăm că toți au șanse egale?'', a sintetizat el.

Șeful de la Casa Albă s-a alăturat astfel dezbaterilor care au izbucnit după decizia cineastului american de culoare Spike Lee de a boicota gala Oscarurilor, din 28 februarie, în semn de protest față de lipsa candidaților de culoare pentru al al doilea an consecutiv.

Citește și Alertă printre vedete! Mai mulţi actori de culoare au anunţat că vor boicota ceremonia de la Oscar

Ulterior, mai multe staruri de cinema au susținut acest punct de vedere, în timp ce alte vedete au criticat ideea instituirii de cote în așa fel încât minoritățile să poată ajunge mai ușor la Oscaruri. Academia americană de Film, entitatea care decernează prestigioasele distincții, a anunțat zilele trecute că va lua o serie de măsuri pentru o mai mare diversitate.

Premiile celei de-a 88-a ediții a Oscarurilor se vor acorda la 28 februarie, la Los Angeles, într—gală prezentată de actorul de comedie Chris Rock.

Ei sunt actorii care pot orice! Christian Bale sau Johnny Depp sunt cameleonii filmelor! Au transformat meseria în... ar... Anamaria Prodan, nuntă surpriză pentru soțul ei! (VIDEO)...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x