Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Starea de sănătate a lui Michael Shumacher. Veștile la șapte ani de la teribilul accident

Starea de sănătate a lui Michael Shumacher este tot mai îngrijorătoare, spun surse medicale din anturajul fostului pilot de Formula 1. La aproape șapte ani de la teribilul accident de ski, Schumi nu-și poate folosi membrele, iar corpul și oasele i s-au atrofiat.

Starea de sănătate a lui Michael Shumacher. Veștile la șapte ani de la teribilul accident

Hepta

Medicii care se ocupă de îngrijirea lui Michael Schumacher susțin că intenționează să-l supună pe fostul sportiv la un tratament nou, revoluționar în medicina actuală, care presupune o operație de regenerare a sistemului nervos.

Ultimele vești despre starea de sănătate a lui Michael Shumacher

La aproape șapte ani de la accidentul de ski, Michael Schumacher este complet paralizat și suferă de atrofie musculară și osteoporoză. Operația ar putea fi o șansă în plus pentru recuperarea, notează publicația de sport, Marca. În ciuda eforturilor făcute de specialiștii din Elveția, Schumi nu a făcut progrese semnificative, nereușit să-și miște absolut deloc mâinile sau picioarele.

Starea de sănătate a lui Michael Shumacher. Veștile la șapte ani de la teribilul accident

*Schumacher, alături de soția sa, Corinna; Foto: Hepta

Tratament revoluționar pentru Michael Schumacher

Cardiologul lui Michael Schumacher, Philippe Measche, a oferit publicului ultimele date despre starea sa de sănătate. Acesta susține că Schumacher va primi și un tratament pe bază de celule stem, necesare pentru a determina regenerarea țesuturilor nervoase ale organismului fostului pilot.

"Obiectivul acestui tratament este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael", a mai completat Philippe Menasche.

Acesta colaborează îndeaproape cu un alt specialist în neurochirurghie, un medic italian, care a dezvăluit că starea fostului pilot de Formula 1 este extrem de deteriorată și în continuare gravă.

„Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este foarte deteriorată şi degradată. Imaginea sa este foarte diferită faţă de cea pe care o ştim când era pe circuit. S-a deteriorat mult la toate nivelurile, atât organic, cât şi la nivelul musculaturii şi scheletului", a declarat neurochirurgul Nicola Acciari, de la spitalul din Bologna.

"În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul uman. Nu avem cum să știm ce rezultate va avea acest tip de tratament", a precizat Acciari.

Michael Schumacher a suferit un grav accident la ski în decembrie 2013

Michael Schumacher, acum în vârstă de 51 de ani, a suferit un accident grav la schi în decembrie 2013, la Meribel. De atunci, el nu a mai fost văzut în public şi familia sa a fost discretă în ceea ce priveşte starea de sănătate a fostului sportiv.

Starea de sănătate a lui Michael Shumacher. Veștile la șapte ani de la teribilul accident

*Michael Schumacher, pe vremea când activa la echipa Ferrari; Foto: Hepta

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

Recomandari