Live acumFilm: Maleficent
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Steve Jobs, geniul care nu își făcea duș și își băga picioarele în toaletă

Steven Paul Jobs, fondatorul şi fostul CEO al Apple, unul dintre cei mai influenți lideri din ultimii 25 de ani a avut o personaltate puternică dar dificilă. Liderul Apple care a schimbat viitorul laptopurilor și a început revoluția smartphone-urilor şi a muzicii era considerat de angajații săi ca fiind nebun.

Steven Paul Jobs, fondatorul şi fostul CEO al Apple, unul dintre cei mai influenți lideri din ultimii 25 de ani a avut o personaltate puternică dar dificilă. Liderul Apple care a schimbat viitorul laptopurilor și a început revoluția smartphone-urilor şi a muzicii era considerat de angajații săi ca fiind nebun.

Acesta obișnuia să își înmoaie picioarele în toalete pentru a-și scădea nivelul de stres, iar la un moment dat acesta a renunțat să mai facă duș deoarece considera că dieta fără carne îi va opri secrețiile urât mirositoare ale corpului. A mâncat atât de mulți morcovi, încât la un moment dat pielea i-a devenit mai portocalie.

Un om exigent dar temperamental, un adevărat perfecționist, Steve Jobs îșî dădea afară angajații afară pe loc chiar și la cea mai mică greșeală.

„El era foarte clar în privinţa a ceea ce nu-i plăcea şi nu exista cale de mijloc. Dacă era într-o întâlnire care îl plictisea, spunea direct că nu vrea să mai stea, şi pleca. Nu pierdea timpul.” , a declarat Michael Dhuey, un fost angajat.

Steve Jobs, geniul care nu își făcea duș și își băga picioarele în toaletă

Reputația lui Steve Jobs a devenit cunoscută publicului încă din ani 1980, când unul dintre oamenii care au pus bazele Macintosh și coordona proiectul Apple s-a plâns președintelui Apple despre Steve. Acesta l-a caracterizat ca fiind un om care acţionează fără să gândească, ia decizii de multe ori absurde fără să se consulte cu nimeni, nu se ţine de promisiuni, nu respectă obligaţii, nu vine de multe ori la întâlniri sau şedinţe şi este adesea iresponsabil.

În momentul în care acesta a preluat conducerea brandului Apple, în anul 1997, compania trecea printr-un moment prost. Înaintea de moartea lui, în anul 2011, compania avea un capital de 105 miliarde de dolari.

Steve Jobs este cunoscut pentru faptul că nu a scos pe piață niciun produs până acesta nu a fost perfect.

„Nu scăpa niciun produs fără să fie analizat cu minuţiozitate de către acesta, avea grijă să verifice tot, până la nivelul pixelilor".

Recomandari