Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Surorile Gabor, devastate de durere! Si-au condus mama pe ultimul drum

S-a rugat toata viata pentru fiicele ei. Iar astazi a venit randul surorilor Gabor sa se roage pentru sufletul mamei. In cel mai lung drum din cea mai grea zi a vietii lor, Monica, Ramona si Alina nu si-au putut stapani lacrimile. Sfasiate de durere, si-au condus mama spre locul de veci. Moartea ei nu a fost doar o intamplare tragica, dar si un blestem, spun apropiatii. Ar fi intrat intr-un lacas de cult interzis femeilor.

De dimineata, zecile de coroane de flori au fost aranjate pentru a fi duse la mormant. Printre ele, si cea a lui Catalin Botezatu. In asteptarea Monicai si a surorilor ei, multimea a pus stapanire pe curtea bisericii din Bacau si pe balcoanele din apropiere. A fost nevoie de garzi de corp pentru a face loc sicriului in drumul spre masina funerara.

Cele trei surori si fostul sot al Veronicai Bulai s-au sprijinit unul de altul. Priveau fix la sicriul in care statea femeia pe care au iubit-o toata viata. In fata mormantului, Monica strangea portretul mamei sale puternic la piept. Vorbea din cand in cand la telefon, iar lacrimile ii erau ascunse de ochelarii fumurii. Sora ei tinea in maini un rosariu de lemn. Si ele si tatal lor au cazut in genunchi in fata sicriului.

Dupa ce si-au ingropat mama, surorile Gabor au impartit colaci in cimitir. Coroanele de flori au ramas sprijinite de mormant. Pe una este semnat Mister Pink, iubitul Monicai.

Ceasul rau ar fi fost adus de un blestem, spun oamenii. Bolovanul de cateva kilograme nu ar fi fost o intamplare, ci o razbunare divina. Pana sa ajunga la pestere Polovragi, Veronica Bulai a trecut pe la manastirea Frasinei.

Nu s-ar fi multumit sa vada biserica in care sunt primite femeile. A vrut sa ajunga acolo unde doar barbatii pot intra.

A ignorat semnele care prevesteau blestemul pus acum 150 de ani de Sfantul Calinic. Iar a doua zi, o piatra a cazut de nicaieri si i-a zdrobit capul. Astazi, turistii treceau prin acelasi loc prin care a trecut mama Monicai Gabor acum patru zile. Stiu ca e periculos, dar cred in norocul lor.

Autoritatile vor sa ia masuri. Nu pot opri caderile de stanci, dar vor pune mai multe semne care sa tina turistii la distanta. Pentru Veronica Bulai, insa, e prea tarziu.

Recomandari