Căutare Live

„Rocky” poate sta deoparte. Sylvester Stallone vrea să spună povestea unui pugilist legendar. De ce controversă se va împiedica

Starul hollywoodian Sylvester Stallone plănuiește să facă o producție biografică despre Jack Johnson, primul campion de culoare la categoria grea, la box.

Starul hollywoodian Sylvester Stallone plănuiește să facă o producție biografică despre Jack Johnson, primul campion de culoare la categoria grea, la box.

Stallone, în vârstă de 71 de ani, a înființat o nouă companie, Balboa Productions, cu scopul de a dezvolta mai multe proiecte de film și TV, una dintre ambițiile sale fiind aceea de a lansa un lungmetraj biografic dedicat lui Jack Johnson.

Recent, numele lui Jack Johnson a revenit în atenția publicului, după ce președintele american Donald Trump l-a graţiat postum pe pugilistul care a fost condamnat în anul 1912, pentru că şi-a transportat iubita albă - Lucille Cameron - dincolo de graniţa statului, în scopuri imorale.

Susținătorii pugilistului – care a fost condamnat de un juriu format doar dinpersoane albe înainte de a fugi din Statele Unite ale Americii – au cerut timp de mulți ani grațierea acestuia.

Președintele Donald Trump l-a grațiat postum pe sportiv, în aprilie, după ce a discutat cu Stallone în acest sens.

Sylvester Stallone s-a remarcat cu filmele din franciza „Rocky”, al cărei protagonist, pe care l-a interpretat, este pugilist.

Stallone se va reîntoarce la acest gen cu noul proiect, pe care îl va crea în parteneriat cu MGM, potrivit Deadline.

Însă, momentan, Stallone se concentrează pe un alt film, „Creed 2”, a cărui premieră este programată în acest an.

Jack Johnson a fost arestat în anul 1912, după ce a transportat-o dincolo de limita statului pe Lucille Cameron, o tânără albă care ulterior i-a devenit soţie. El a fost acuzat de încălcarea Mann Act, o lege conform căreia era ilegală transportarea femeilor dincolo de limitele statului în scopuri imorale. Procurorii au afirmat atunci că relaţia lui Johnson cu Lucille Cameron era „o crimă împotriva naturii”, iar juraţii l-au condamnat în 1913 pe sportiv după ce au deliberat mai puţin de două ore. După condamnare, Johnson a fugit din SUA şi a petrecut şapte ani în afara ţării, însă până la urmă a revenit şi s-a predat. A petrecut aproximativ un an într-o închisoare federală. În anul 1921 a fost eliberat.

Johnson a fost campion mondial la categoria grea în perioada 1908-1915. El a murit în 1946, într-un accident rutier.

Bianca Dragusanu, batuta crunt de un fost iubit... Gina Pistol, problemele de sănătate cu care se confruntă vedete. "Motivul pentru care am lipsit"...
Ultimele știri