Căutare Live

Titanii filantropiei: 12 miliardari isi cedeaza o parte din averi in scopuri caritabile. Printre ei, Bill Gates si Jon Bon Jovi!

Daca ai avea o avere de cateva miliarde de dolari, ai vrea sa fii tinut minte pentru banii pe care ii ai sau pentru banii pe care i-ai daruit? 12 titani ai filantropiei, adica cei mai bogati oameni de pe glob, printre care se numara si figuri cunoscute, au aparut pe coperta revistei Forbes, cu ocazia lansarii celui de-al 400-lea numar al publicatiei. Ce au de gand, insa, sa faca acesti bogatasi cu banii lor?

Portretul, care a fost realizat de fotograful Michael Prince, surprinde cativa oameni care reprezinta definitia bunastarii si bogatiei, toti adunati intr-o singura camera. Printre ei se afla Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi, Bill Gates, Laura Arrillaga-Andreessen, Marc Andressen, David Rubenstein, Steve Case. Averile lor adunate reprezinta impresionanta suma de 126 de miliarde de dolari, conform Forbes.

Fotografia a fost realizata cu ocazia lansarii celui de-al 400-lea numar al publicatiei Forbes, dar si al primului "summit filantropic", organizat de aceeasi revista. Campania a reunit peste 161 de miliardari (sau miliardari in devenire), care nu numai ca fac munti de bani, dar se implica si in rezolvarea celor mai mari probleme ale lumii. Insa revista i-a ales pe acesti 12 "titani" sa fie imaginea summit-ului nu doar pentru ca sunt faimosi, dar si pentru ca s-au implicat activ in actiunile caritabile, donand sume impresionante de bani.

"Acestia sunt oamenii care au oferit sume imense de bani sau care si-au petrecut mult timp in actiunile caritabile. De cele mai multe ori, ei si-au dedicat timpul facandu-le pe amandoua simultan", a conchis Randall Lane, redactorul-sef al revistei Forbes.

Potrivit Income Magazine, 11 miliardari si-au adaugat numele pe lista celor care au acceptat sa renunte la jumatate din averi pentru actiuni umanitare. Printre noii membri ai clubului figureaza Reed Hastings, director la Netflix, cofondatorul Intel, Gordon Moore sau Charles Bronfman, fostul sef al grupului candian de bauturi spirtoase Seagram.

92 de miliarde de dolari - aceasta este suma totala donata de miliardari, care va fi folosita in cadrul campaniei initiate de Gates si Buffet, ocupantii locurilor 2, respectiv 3, in clasamentul mondial al celor mai bogati oameni.

Foto: Forbes

Annie Lennox s-a casatorit pentru a treia oara desi jurase sa nu ai faca acest pas... Simona Balanescu si Rares Dragomir vor deveni parinti...
Ultimele știri