Topul 10 cele mai bogate femeie din lume. Cum au devenit miliardare

Într-o lume dominată de bărbați miliardari, există și câteva femeii care au reușit să impresioneze prin sumele enorme din conturile lor.

Într-o lume dominată de bărbați miliardari, există și câteva femeii care au reușit să impresioneze prin sumele enorme din conturile lor

Getty

10 femei ambițioase au reușit să dovedească oamenilor că prin muncă poți ajunge exact acolo unde ți-ai propus, mai mult de atât, poți deveni miliardar.

Topul 10 cele mai bogate femeie din lume

Iată cine se află pe primul loc în topul celor mai bogate femei din lume:

1. Francoise Bettencourt Meyers

Cea care se află pe primul loc în topul celor mai bogate femei din lume este chiar nepoata fondatorului L’Oréal. Se pare că Francoise Bettencourt Meyers a moștenit un imperiu cu o avere 73.7 miliarde de dolari, relatează Mediafax. Femeia de afaceri se află pe locul 13 în topul celor mai bogați oameni din lume.

2. Alice Walton

Deși este pasionată de artă și se concentrează mai multe pe acest domeniu, Alice Walton, fiica fondatorului celebrului lanţ de magazine american, Walmart, Sam Walton, are o avere de 68.7 miliarde de dolari. Alice Walton este fericita moștenitoare a acestei sume uriașe.

Alice Walton este cea care a deschis Muzeul de artă americană "Crystal Bridge" din Bentonville, Arkansas, având în colecția sa opere de artă ce valorează sute de milioane.

3. MacKenzie Scott

Este fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, și se află pe locul 3 în topul celor mai bogate femei din lume. Averea sa este estimată la 54.9 miliarde de dolari, iar cea mai mare sumă de bani vine de la fostul soț, care se află pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 182 milioane de dolari.

4. Julia Koch

Julia Koch a fost soția lui David Koch, care a murit anul trecut și a fost deținătorul companiei Koch Industries, o fabrică care se ocupa cu operațiuni în industria chimică și investiții. Averea sa este estimată la 44.9 miliarde de dolari.

5. Yang Huiyan

Yang Huiyan a moștenit 57% din compania tatălui, Country Garden Holdings, iar averea sa este estimată la 32.5 miliarde de dolari.

6. Jacqueline Mars

Afacerista Jacqueline Mars și-a câștigat banii cu propriile forțe, așa cum spune și numele ei, afacerista a moștenit suma de bani de la fondatorii celebrei companii americane de bomboane Mars, Incorporated, Audrey Ruth (Meyer) şi Forrest Mars. Averea sa este estimată la 28.9 miliarde de dolari.

7. Susanne Klatten

Susanne Klatten se află pe locul 7 în topul celor mai bogate femei din lume. Aceasta a moștenit suma enormă de bani de la mama ei, care a fost una dintre soțiile lui Herbert Quandt, omul care a condus BMW pe piaţa vehiculelor de lux. Femeia de afaceri a moștenit 20% din avere și se bucură de suma de 26 miliarde de dolari.

8. Laurene Powell Jobs

Laurene Powell Jobs a fost soția lui Steve Jobs, fondatorul Apple, care a murit în anul 2011. Aceasta a moștenit o sumă enormă, iar averea ei este estimată la 22.3 miliarde de dolari.

9. Zhong Huijuan

Zhong Huijuan a fost profesoară, însă a renunțat la viața din învățământ pentru a-și deschide propria companie de farmaceutică, de pe urma căreia a câștigat o avere de 21.8 miliarde de dolari.

10. Iris Fontbona

Iris Fontbona este ultima în topul celor mai bogate femei din lume, însă averea sa este estimată la 21.2 miliarde de dolari. Aceasta a fost soția lui Andrónico Luksic, un om de afaceri care a deținut mine de cupru în Chile.

Ultimele știri