Căutare Live

Trupa Datina aduce moda inspirata din costumele traditionale

Marius si Andreea din trupa etno Datina au militat tot timpul in favoarea conservarii traditiilor populare. Repertoriul lor este bogat in piese ce isi au izvorul in cultura poporului, transmisa peste generatii prin viu grai. Nu de putine ori, au fost apreciati si premiati de mai multe asociatii care sustin promovarea culturii populare prin orice metoda, fie care este vorba de muzica, teatru sau literatura.

Marius si Andreea vor acum sa promoveze vestimentatia cu influente in portul popular romanesc. Pentru noul lor album si, implicit, pentru realizarea videoclipului "Dragostea-i tare nebuna" (cel mai scump videoclip etno din Romania ), cei doi cantareti au inceput colaborarea cu stilistul Gina Bilous care le-a asigurat vestimentatii casual cu puternice influente traditionale.

Camasa lui Marius, rochita Andreei, dar si a dansatoarelor sale, abunda in broderii traditionale, alese cu gust pentru a insufla atat un aer modern, cat si a pastra din stilul popular. Marius si Andreea isi doresc acum sa convinga tinerii romani sa isi indeparteze, macar pentru un timp, privirea de la hainele de fite aduse de companii mari de peste hotare si sa tina cu dintii de traditia romaneasca.

"Avem atatea lucruri frumoase in traditiile noastre din mosi stramosi. Este mare pacat sa le pastram doar in muzee. Toata lumea ne-a admirat hainele si sunt sigur ca orice vestimentatie care are cateva elemente populare ar scoate din anonimat pe oricine. In plus, am putea promova cultura noastra peste hotare atunci cand mergem in vacante in strainatate si purtam aceste haine", declara Marius China.

Oana Zavoranu isi cauta dreptatea la Cotroceni... O recunoasteti? E Simona Patruleasa si soc: S-a ingrasat!...
Parteneri
Gem de prune aromat. Rețeta clasică
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x