După ce ne-a mărturisit una dintre marile sale pasiuni, pescuitul, și ne-a arătat uriașul crap prins în Insula Mare a Brăilei, Chef Sorin Bontea a dezvăluit un alt mare secret. Rețeta mâncării lui preferate: ciorbă de pește.
Ingrediente: ceapă, morcov, ţelină, cartof (sau orez, eu prefer însă cartoful), pește, borș, sare, leuștean
Mod de preparare: Ceapa şi morcovul tăiate se călesc în puţin ulei, apoi se pune ţelina tăiată și ea cubulețe și se lasă cam 2, 3 minute. Apoi se adaugă apă. Se lasă pe foc până fierb legumele, apoi se pun cartofii tăiaţi cuburi şi se sărează. Verificăm cartofii, după care adăugăm bucățile de pește și borșul (de preferat să folosim borș făcut în casă), care se dă în fiert în prealabil. Se lasă la fiert până se face carnea, se mai drege dacă este cazul, iar la final se adaugă leuşteanul proaspăt.