Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Art Basel, amânat din cauza coronavirus. Târgul de artă, reprogramat în septembrie

Art Basel, unul dintre cele mai mari târguri de artă contemporană din lume, care are loc în fiecare an în iunie, în Elveţia, a anunţat joi că ediţia de anul acesta va fi reprogramată în septembrie din cauza pandemiei de Covid-19, informează AFP.

După consultări cu galeriile, colecţionarii şi partenerii evenimentului, organizatorii, care au fost nevoiţi să suspende deja versiunea salonului de la Hong Kong prevăzută să aibă loc în martie, au decis să amâne evenimentul şi să-l programeze între 17 şi 20 septembrie.

Zilele rezervate marilor colecţionari, care de obicei vin să-şi facă cumpărăturile înainte ca târgul să se deschidă oficial, vor fi în 15 şi 16 septembrie.

Decizia de a reprograma evenimentul a fost luată pentru ca "cel mai mare număr de colecţionari, conservatori şi profesionişti din artă să poată veni la această întâlnire", au explicat organizatorii în comunicat.

Art Basel, care are loc în fiecare an şi la Hong Kong şi Miami, este unul dintre cele mai mari evenimente anuale pentru piaţa de artă, unde colecţionarii bogaţi vin la bordul ambarcaţiunilor lor private.

"Sperăm că situaţia se va ameliora rapid", a declarat Marc Spiegler, directorul, citat în comunicat, care a precizat că organizatorii vor continua să urmărească "îndeaproape" pandemia şi să se adapteze în funcţie de evoluţia sa.

Organizatorii târgului au pus deja la dispoziţia galeriilor un spaţiu de expoziţie pentru ca acestea să-şi prezinte operele după anularea ediţiei de la Hong Kong.

Numeroase evenimente au fost anulate în Elveţia din cauza măsurilor de restricţie pentur a lupta contra pandemiei, între care Salonul Auto de la Geneva şi Târgul de ceasuri şi bijuterie de la Basel.

Sursa : news.ro

Recomandari