Nici Julia Roberts, nici Richard Gere n-au fost prevăzuți pe afiș. Împreună, însă, au dat cinematografiei ceea ce mulți consideră cea mai frumoasă comedie romantică
"Frumușica" nu trebuia să fie "Frumușica". În sensul că "Pretty Woman" fusese gândită ca o dramă ce ilustra viața prostituatelor din Los Angelesul anilor '90. Julia Roberts nu fusese aleasă pentru rol. Era ultima opțiune. Prima fusese întrebată Karen Allen, apoi Molly Ringwald, Winona Ryder, Michelle Pfeiffer ori Meg Ryan sau Daryl Hannah. Juia era, la cei 21 de ani ai săi, considerată necoaptă, deși, în 1989, primise o nominalizare la premiul Oscar pentru rolul din "Magnolii de oțel".
Nici Richard Gere n-a fost sunat! Al Pacino a zis "nu". Au urmat Cristopher Reeve, Daniel Day-Lewis, actori cu ștaif, dar și Denzel Washington, aflat la primii pași. Finalmente, Gere a citit scenariul și a acceptat.
Bugetul n-a fost unul mic, primul tur de manivelă dându-se abia după ce s-au aprobat 14.000.000 de dolari. S-a pornit la drum pe 24 iulie 1989, s-a filmat mai mult în locații din Los Angeles. Între cei doi exista chimie, chiar dacă, la scena de dragoste, Juliei, extrem de pudică, i-a apărut, de la emoții, urticarie.
Mulți consideră că "Pretty Woman" este cea mai bună comedie romantică. Dacă mai adăugăm că încasările au fost de 463 de milioane de dolari, iar filmul a fost privit de o populație mai mare de trei ori decât cea a României actuale, e clar că "Frumușica" merită...văzută. Chiar dacă, nu e, poate, pentru prima oară.
Cea de-a doua parte a seriei "Hobbitul", lider detaşat în Box Office... Filmul ”Hobbitul" a zdrobit competiţia în box-office...