(P) Poker online în România

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, având numeroși fani și jucători la nivel global.

Poker online în România

antena 1

Este, de asemenea, o piață uriașă ca valoare, jocurile de noroc online generând aproximativ 60 de miliarde de dolari anual. Se preconizează ca până în 2023 valoarea pieței să depășească 90 de miliarde de dolari.

Pokerul online ia amploare

Dacă până în 2003 pokerul online era practic inexistent, lucrurile s-au schimbat enorm în ultimii ani. Pokerul online s-a dezvoltat foarte mult și este acum un factor foarte important în piața jocurilor de noroc per ansamblu.

Și în România jocurile de noroc sunt din ce în ce mai căutate. În fiecare an, românii lasă aproximativ un miliard de euro în cazinourile online și offline din întreaga țară.

Drumul de la joc de noroc la sport al minții

Pokerul online a fost legalizat în România în anul 2010, operatorii locali licențiați putând include și pokerul în oferta lor. Până atunci, jocul de poker nu era văzut cu ochi buni de multă lume.

Considerat a fi joc de noroc, pokerul nu era suficient de bine înțeles, neexistând o educație sau expunere în acest sens. Foarte rapid, însă, pokerul a fost adoptat de tot mai mulți jucători, unii dintre ei devenind profesioniști și contribuind la îmbunătățirea imaginii acestui joc.

Și în România, percepția generală s-a modificat, iar pokerul este privit acum ca un sport al minții, precum șahul sau go, căci el implică pricepere, disciplină, strategie și calcule matematice.

Pokerul în România

Așa cum spuneam mai sus, pokerul online este legal de puțină vreme în țara noastră, cazinourile fizice fiind până atunci singura metodă de a juca legal. Cele mai importante cazinouri din România sunt în București, cel mai mare dintre ele fiind Grand Casino Marriott Bucharest. Cazinoul dispune de 18 mese de joc, dintre care patru sunt dedicate exclusiv pokerului.

În ceea ce privește cazinourile și camerele de poker online, acestea sunt tot mai numeroase și atrag mulți jucători. De asemenea, cazinourile online pun la dispoziție oferte diversificate și interesante, făcând accesarea jocurilor online extrem de ușoară.

În aceste cazinouri online beneficiezi de mii de jocuri gratuite sau pe bani reali, bonusuri de bun venit, depuneri și retrageri simple în lei și asistență pentru clienți în limba română. Mai mult, nu trebuie să-ți faci griji în privința siguranței mediului de joc, cazinourile având licență de funcționare și dispunând de măsuri de securitate premium.

România este inclusă în circuitul turneelor internaționale de poker, în 2017 având loc aici caravana PokerStars, un turneu internațional important de poker live.

Opțiunile de retragere și depunere pentru jucători români sunt destul de variate, fiind acceptate cărțile de credit și de debit, transferurile bancare sau portofelele electronice. Moneda principală în care se tranzacționează este leul, foarte rar fiind acceptate alte monede, precum euro sau dolarul.

Evoluția pokerului la nivel mondial

Jocul de poker a cunoscut o evoluție spectaculoasă în toată lumea, iar România nu face excepție. Această creștere se datorează câtorva factori, precum progresul tehnologic sau evoluția unor jucători de top.

Impactul internetului și al tehnologiei

Ca în mai toate domeniile în care a pătruns, internetul a schimbat radical modul de funcționare al multor industrii. Pokerul și jocurile de cazino nu fac excepție.

Odată cu introducerea internetului la scară largă, pokerul online a cunoscut o creștere foarte rapidă, căci jucătorii pot beneficia de aceleași condiții ca la jocul live, bucurându-se în plus de o serie de avantaje suplimentare.

În primul rând, este mult mai comod să joci online, nu ai nevoie decât de un laptop și o conexiune bună la internet. Pe internet poți juca poker la mai multe mese concomitent, ceea ce nu se poate întâmpla la un cazino fizic. Jucând la mai multe mese simultan cresc și șansele de câștig.

Un alt aspect important este că în camerele de poker online îți poți păstra anonimatul în timpul jocului, dacă dorești.

Cei mai buni jucători români

O contribuție foarte serioasă la dezvoltarea pokerului online în România o are și evoluția unor jucători români de top, care au demonstrat că pokerul nu este un simplu joc de noroc, ci un sport al minții, în care norocul joacă un rol nesemnificativ. Aparițiile lor televizate, precum și competițiile transmise în direct au dus la popularizarea și acceptarea pokerului în rândul românilor.

Daniel Negreanu, canadianul de origine română, a câștigat șase brățări WSOP și două turnee mondiale în cariera sa. Este unul dintre cei mai titrați jucători de poker la nivel mondial și a câștigat peste 21 de milioane de dolari în întreaga sa carieră.

Alexandru Papazian este considerat cel mai bun jucător român de poker și a obținut venituri de peste 3,5 milioane de dolari în întreaga sa carieră.

Ionel Anton este un alt jucător român excelent, el obținând venituri de peste 2 milioane de dolari din poker. În 2011 s-a clasat pe locul al doilea la turneul WSOP.

Iată cum a reușit pokerul online să-și facă loc printre opțiunile de divertisment ale românilor, dar și să devină un segment important al pieței jocurilor de cazino.

Ultimele știri