Căutare Live

Jocul care a creat isterie, pe punctul de a fi interzis! Pokemon Go, acuzat de "blasfemie" la adresa vegetarienilor

Pokemon Go este ''o blasfemie'' și ar trebui interzis, se arată într-o cerere primită de o curte de justiție din India, miercuri, prin care se solicită interzicerea acestui joc deoarece îi recompensează pe vegetarienii religioși cu ouă virtuale.

Pokemon Go este ''o blasfemie'' și ar trebui interzis, se arată într-o cerere primită de o curte de justiție din India, miercuri, prin care se solicită interzicerea acestui joc deoarece îi recompensează pe vegetarienii religioși cu ouă virtuale, notează Agerpres.

Avocatul Nachiket Dave susține că Pokemon Go îi ofensează pe hinduși și jainiști — unii dintre care nu consumă carne sau alte produse animale — prin faptul că le dă jucătorilor ouă, inclusiv în locurile de rugăciune. ''Cei care reușesc (în joc — n.r.) sunt recompensați cu ouă. A le da ouă oamenilor din temple, chiar dacă se întâmplă în lumea virtuală, este inacceptabil și poate fi chiar o blasfemie'', a declarat Dave pentru AFP după scurta audiere de la Curtea de Justiție din Ahmedabad, Gujarat, din vestul Indiei.

Mulți hinduși sunt vegetarieni, printre ei numărându-se prim-ministrul Narendra Modi, iar adepții religiei jainiste urmează, în general, o dietă vegană strictă.

Pentru ca ouăle să fie obținute în așa-numitele Pokestopuri, jucătorii trebuie să facă un anumit număr de kilometri. Aceste Pokestopuri din lumea virtuală se suprapun pe harta lumii reale și sunt amplasate în mai multe locații. Unele dintre ele au suscitat numeroase polemici. Jocul a fost updatat recent pentru a scoate a elimina Pokestopurile din memorialele dedicate atacului nuclear de la Hiroshima și Holocaustului, din Berlin.

În India, unde aplicația nu poate fi încă descărcată în mod oficial, multe Pokestopuri sunt amplasate în temple în care nu au acces non-vegetarienii.

Un blogger rus a ajuns în detenție, după ce a jucat Pokémon Go într-o biserică... Jocul Pokemon Go l-a dus la stocul de droguri! Cum a fost posibil așa ceva?...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri