#100 de zile de vară. Un medic a reuşit să aducă la viaţă un castel vechi de 700 de ani

 

Un medic, fascinat de poveştile despre cavaleri templieri, a reuşit să aducă la viaţă un castel vechi de 700 de ani. I-a păstrat stilul medieval, iar acum locul aduce călători din toată lumea. Merită să-l vedeţi şi dumneavoastră într-una din cele "#100 de zile de vară"

Pe un petec de rai, apărat de pereţi stâncoşi, se ridică o lume de basm. Aici, în 1320, un nobil din zonă a construit un castel. La început, a folosit drept cetate de apărare.

Stăpânul de acum al castelului nu e nici nobil, nici vreun străin fascinat de codul lui Da Vinci. E un medic din Braşov care şi-a propus să salveze istoria. A cumpărat castelul acum 20 de ani cu 45.000 de dolari. L-a restaurat doar cu piatră şi lemn.

Castelul e aşezat în Cheile Aiudului din Munţii Trascău. Pe drumurile strămoşilor, se aud acum claxoanele. Unii vin doar să facă poze. Alţii, să doarmă la castel. Camerele au paturi împărăteşti şi băi amenajate cu piatră.

Tariful camerei single este 120 pe noapte cu micul dejun inclus, camera dublă 160 pe noapte cu micul dejun, camera triplă 18 pe noapte cu micul dejun, iar apartament este 200 de lei pe noapte cu micul dejun inclus.

Călătorii care poposesc acolo sunt serviţi doar cu produse tradiţionale, cum ar fi slănina cu ceapă. După masă, turiştii pot face o plimbare la Salina Turda, Peştera Gheţarul de la Scărişoara, Cetatea Alba Carolina din Alba-Iulia, Cheile Râmeţului sau Cetatea Râmeţ. Iar cei mai curajoşi pot admira peisajul, de sus.facebook whatsapp twitter pinterest