Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

5 cadouri unisex, perfecte pentru sezonul rece

Poate că ai mai mulți prieteni născuți toamna sau iarna sau poate că doar sezonul acesta pare mai sărbătorit decât cel cald, pentru că nu mai e nimeni în vacanță. Cert este că ai o mulțime de petreceri la care trebuie să participi și o grămadă de cadouri de făcut.

Poate că ai mai mulți prieteni născuți toamna sau iarna sau poate că doar sezonul acesta pare mai sărbătorit decât cel cald, pentru că nu mai e nimeni în vacanță. Cert este că ai o mulțime de petreceri la care trebuie să participi și o grămadă de cadouri de făcut.

Pe lângă zilele de naștere, mai urmează și Sfinții Mihail și Gavril, dar și Sfântul Andrei și, câteva săptămâni mai târziu, deja vei pune cadouri sub brad. Așa că trebuie să te pregătești temeinic, indiferent câte astfel de ocazii urmează sau dacă îți vei sărbători apropiații bărbați sau femei. Tocmai de aceea, am pregătit o listă cu cadouri de sezon unisex, pentru momentele când nu ai inspirație sau trebuie să faci un cadou și timpul nu este de partea ta:

1. Eșarfa cea de toate zilele friguroase

Indiferent dacă este una fină, din mătase, una călduroasă, din amestec de lână, una intermediară, din bumbac texturat, o eșarfă este întotdeauna un cadou clasic și apreciat. O poți oferi celei mai bune prietene, mai ales pentru că ai și avantajul de a-i cunoaște preferințele cromatice, dar este potrivită și pentru un cadou formal, unui partener de afaceri. Poți ține cont de culorile în trend sau de imprimeurile tomnatice sau te poți limita la dungi sau carouri tradiționale, în nuanțe neutre.

2. Mănuși pentru ger mic și mare

La fel ca eșarfele, mănușile sunt un cadou universal apreciat. Dacă este vorba despre un prieten pasionat de sporturi de iarnă, îi poți oferi o pereche de manusi de schi. Dacă este vorba despre o femeie de care ești îndrăgostit, o pereche de mănuși fine, din piele întoarsă, pot fi deopotrivă romantice și elegante. E un cadou potrivit chiar și pentru părinți, unchi, mătuși sau veri, dacă te simți neinspirat să alegi cadourile perfecte pentru sărbători și vrei să le oferi daruri similare, pentru a nu face discrepanțe.

3. Pătură electrică pentru nopți lungi

Confortul termic e primordial în acest anotimp, iar schimbările bruște de temperatură ne pot lua oricând prin surprindere cu centrala nepornită sau caloriferele neaerisite. O pătură electrică ar putea rezolva această problemă pentru unul dintre prietenii tăi. În plus, nopțile par tot mai lungi, lumina zilei se împuținează pe zi ce trece, așa că statul acasă devine o variantă tot mai luată în calcul de toată lumea. De ce să nu contribui la bunăstarea cuiva apropiat căruia îi place să-și petreacă weekendurile în pat, cu o carte bună în brațe?

4. Set de ceai pentru relaxare nordică

Danezii, suedezii și norvegienii își petrec numeroasele zile lipsite de lumină și căldură în confortul casei și nu se plâng de asta. Lumina caldă din interioarele specifice țărilor nordice, decorurile confortabile și primitoare, dar și obiceiul de a consuma băuturi fierbinți contribuie la o bunăstare generală. Oferă un serviciu de ceai următorului sărbătorit sau următoarei sărbătorite și fă-i mai ușoare răcelile, serile lungi de toamnă și răsfățul la domiciliu. Un astfel de cadou nu poate scăpa neapreciat, indiferent de destinatar.

5. Jocuri de societate pentru când ieșitul la terasă nu mai e o opțiune

Tindem să ieșim mai puțin în sezonul rece, chiar dacă nevoia de socializare rămâne constantă. Pur și simplu, distanțele mari par mai greu de parcurs, iar confortul de acasă devine brusc apreciat. Asta nu înseamnă că tu și prietenii tăi nu vă puteți bucura împreună de o seară de board games, chiar în confortul casei unuia dintre voi. Dar pentru asta, cineva trebuie să dețină aceste jocuri de societate. Iar tu poți fi persoana care le dăruiește și restabilește distracția pentru întregul grup.

Nu lăsa frigul să-ți fure inspirația și învață să oferi în continuare cele mai potrivite și cele mai apreciate cadouri. Nu ar trebui să fie o misiune imposibilă, dar uneori este mai simplu să te inspiri din idei de-a gata. Tu ce cadouri faci în anotimpul rece?

Sursă foto: Shutterstock

Recomandari