Antena Căutare

5 locații speciale pe care nu ai voie sa le ratezi într-o plimbare în București

Bucurestiul reprezinta fara doar si poate locul in care povestile se pot continua. Locul in care firul epic merge mai departe si te poate purta catre vremuri de odinioara pe care nu sa nu le indragesti.

Bucurestiul reprezinta fara doar si poate locul in care povestile se pot continua. Locul in care firul epic merge mai departe si te poate purta catre vremuri de odinioara pe care nu sa nu le indragesti.

Capitala beneficiaza de numeroase locuri de relaxare, de petrecere a timpului liber, de cladiri incarcate de istorie care te pot transpune in diferite perioade de timp.

“Micul Paris” are inca o multime de locuri care pot fi descoperite, dar se mandreste si cu cateva pe care nu ai cum sa le ratezi daca te afli intr-o plimbare. Si daca timpul iti este limitat, este important sa iti faci un traseu bine gandit si documentat si sa nu te abati de la cateva obiective care merita toata atentia si admiratia ta.

Iar noi garantam si iti recomandam urmatoarele:

Palatul CEC

Daca ti-ai propus o promenada pe Calea Victoriei nu ai cum sa nu admiri frumusetea de cladire ce este reprezentata de Palatul Cec. Din fericire, cladirea a ramas in picioare dupa cutremurele din anii 1940 si 1977 si se bucura de o acustica cu totul aparte.

Finalizata in jurul anului 1900, vechea institutie bancara de captiveaza cu incredibila sa arhitectura. Locul este demn de descoperit la exterior caci la interior poti apela la diverse aplicatii care iti fac un tur virtual. Palatul nu este deschis pentru public, desi din varful cupolei ai fi avut avea parte de o panorama senzationala.

Caru’ cu bere

Este locul cu o istorie de peste 130 de ani si care te asteapta sa te infrupti dintr-o lista de bucate gatite cu tot sufletul. Si pentru ca langa aceastea, numai buna este berea rece, tot in cadrul berariei vei descoperi si gustul bauturii realizate dupa reteta unica pastrata cu multa grija generatii de-a randul.

Simbol al Bucurestiului, cladirea este declarata Monument Istoric si de Arhitectura si iti va “spune” povestea sa incredibila inca din clipa in care te-ai decis sa ii calci pragul.

Biserica Stavropoleos

Constructia sa a inceput ca un simplu han (datorita pozitiei strategice), dupa care ea a devenit un loc potrivit rugaciunii si reculegerii. Devenita biserica ortodoxa realizata in stilul romanesc brancovenesc, ea este inclusa in Lista monumentelor istorice din tara noastra.

Din colecta de obiecte vechi bisericesti putem enumera atat icoane, obiecte de cult, piese de arta decorativa precum si frumoase fragmente de fresca.

Centrul Istoric

Spatiul care imbie atat la voie buna, cat si la decoperirea stradutelor cu cladiri impresionante, indiferent de ora la care alegi sa mergi la plimbare.

Aici cuvantul de ordine se rezuma la distractie. Romanii, dar si cetatenii straini sunt de-a dreptul fascinati de mirajul pub-urilor, cafenelelor si restaurantelor care sunt pentru toate gusturile si mai ales, pentru toate buzunarele.

Cercul Militar National

Cladirea este o reprezentatie reusita a stilului neoclasic si care a fost ridicata datorita donatiilor provenite din partea ofiterilor armetei romane. Dupa cum sustin specialistii, cladirea este una dintre putinele edificii care si-a pastrat atat forma cat si intrebuintarea de-a lungul timpului.

Cladirea cuprinde 10 sali cu o arhitectura de-a dreptul impresionanta, iar cea mai importanta este desigur, Sala de Marmura.





Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x