Live acumAcces Direct
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături? Cinci trucuri pentru a face smart shopping

Numărul mare de oferte, dorința de a petrece cât mai mult timp prin magazine și nevoia de a fi în pas cu moda sunt câteva dintre motivele pentru care poți pierde ore în șir în mall-uri, iar la finalul unei zile de shopping să îți dai seama că ai cheltuit prea mulți bani și ai cumpărat mai multe lucruri decât ai nevoie.

Numărul mare de oferte, dorința de a petrece cât mai mult timp prin magazine și nevoia de a fi în pas cu moda sunt câteva dintre motivele pentru care poți pierde ore în șir în mall-uri, iar la finalul unei zile de shopping să îți dai seama că ai cheltuit prea mulți bani și ai cumpărat mai multe lucruri decât ai nevoie.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pleci din magazine cu pungile pline de îmbrăcăminte și accesorii pe care să nu le folosești niciodată? Sau să cumperi online o masina de spalat rufe ori un televizor, deși ai deja acasă unele perfect funcționale? Momentele în care dorința de a te relaxa prin shopping te determină să acționezi impulsiv sunt unele pe care, de cele mai multe ori, le regreți. Iată câteva trucuri pentru a te bucura de shopping fără să cheltui o avere:

1. Mergi la cumpărături cu o listă

Una dintre cele mai importante măsuri pe care să le iei dacă vrei să faci smart shopping este să pregătești întotdeauna o listă cu lucrurile de care ai nevoie (înainte de a merge la cumpărături), și să o folosești când ajungi în magazine. Este important să notezi aici produsele care chiar îți trebuie. Astfel, nu îți vei umple dulapul cu rochii sau bluze pe care nu le vei purta niciodată și vei economisi bani.

2. Stabilește un buget

Când ești în magazine și pui în coș toate articolele care îți plac, nu te mai gândești la cât de mulți bani vei cheltui. În plus, dacă nu cumperi totul dintr-un singur loc, nu conștientizezi câți bani risipești la cumpărături. De aceea, este important să stabilești un buget și să îl respecți, indiferent câte lucruri îți fac cu ochiul prin magazine.

3. Plătește cash

Plata cu cardul înseamnă cheltuieli cu 20 - 30% mai ridicate, pentru că astfel îți este mai greu pe moment să ai controlul asupra banilor. Drept urmare, odată ce lista de cumpături este gata și bugetul este stabilit, retrage de la bancomat banii pe care ești dispusă să îi cheltui la această sesiune de shopping și nu depăși suma stabilită.

4. Mergi la cumpărături la sfârșitul sezonului

La sfârșitul sezonului, poți găsi articolele pe care le dorești reduse cu până la 80%. Dacă nu îți trebuie neapărat un costum de baie la începutul verii, așteaptă finalul sezonului, când îl vei putea achiziționa la preț redus. Unul dintre principalele trucuri pentru smart shopping este să nu te grăbești.

5. Alege cel mai bun interval de timp pentru shopping

În primul rând, pentru a face shopping inteligent este important să stabilești perioada de timp pe care ești dispusă să o petreci prin magazine. Odată ce ai lămurit acest aspect, încearcă să mergi la cumpărături în zilele mai puțin aglomerate, în care magazinele nu sunt sufocate de sutele de clienți care le trec pragul într-un interval scurt de timp. Aglomerația din centrele comerciale îți poate da o stare de oboseală care - din dorința de a pleca cât mai repede din acel loc - să te determine să cumperi fără să fii neapărat mulțumită de produsele găsite.

De asemenea, indiferent cât de amabili sunt vânzătorii, nu te lăsa influențată de politețea lor și nu cumpăra produsele pe care ți le recomandă, dacă nu ai neapărat nevoie de ele. Și un alt aspect de care ar fi bine să ții cont când faci smart shopping: nu cumpăra anumite articole doar pentru că sunt la reducere.

Așadar, dacă ai pus la punct toate detaliile unei sesiuni de shopping, nu rămâne decât să te bucuri de ziua petrecută la cumpărături!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro