Antena Căutare

(P) Câte variante de poker există

Jocurile cu cărți au devenit o parte uriașă a industriei divertismentului deși cei mai mulți dintre noi nu am fi putut prezice această creștere incredibilă.

imagine cu masa de poker Galerie
Descoperă tot ce trebuie să afli despre jocul de poker

Sectorul de entertainment a suferit o mare transformare datorită apariției internetului, care a permis ca versiunea online să se prolifereze în întreaga lume. Acest lucru a facilitat disponibilitatea multor jocuri tradiționale să evolueze, cu diferite variante și teme care le-au făcut și mai speciale.

Odată cu evoluția jocurilor, în general, a evoluat și clasicul joc de poker, dezvoltând multiple variante. Obiectivul unui joc de poker este de a captura întregul pot care conține sumele plasate de jucători pe masă în timpul mâinii. Acest lucru poate fi realizat fie prin a avea cea mai bună mână la sfârșitul jocului, fie folosind tactici de poker pentru a forța pe alți jucători de pe masă să se retragă.

Jocul de poker are trei tipuri principale sub care există mai multe variante. Aceste trei tipuri de poker sunt jocurile de cărți stud, draw și comunitare. În esență, majoritatea variantelor de poker folosesc aceleași clasamente ale mâinilor de poker, în ciuda modelului de joc. Cu alte cuvinte, ierarhia mâinilor de poker rămâne aceeași, numai stilul de joc se schimbă în următoarele tipuri de jocuri.

Variante Texas Hold 'Em Poker

Texas Hold 'em este una dintre cele mai populare variante de joc de poker. Oferă diverse selecții de mese și mize din care să alegeți. Pokerul Texas Hold'em are mai multe variante bazate pe funcția limitelor de pariere.

În această variantă, jucătorilor li se împărtășesc câte două cărți hole și așteaptă să fie împărțite cinci cărți comunitare. Jocul se joacă în patru runde de pariere, iar jucătorii trebuie să facă cea mai bună mână folosind cinci cărți din cărțile lor de găuri și cărțile comunitare.

Stud cu șapte cărți

Acest joc a fost rege înainte ca Texas Hold'em să explodeze în popularitate și, în general, se crede că implică mai multă abilitate.

În stud cu șapte cărți, aveți doi până la opt jucători și nu există cărți flop sau comunitare. În schimb, jocul începe cu două cărți cu fața în jos și o a treia cu fața în sus (cărțile cu găuri și cartea ușă).

Vi se dau șapte cărți (trei cu fața în jos și patru cu fața în sus) și alegeți cea mai bună combinație de cinci cărți. Adversarii trebuie să vă arate unele dintre cărțile lor în timpul unei mâini, toți dezvăluindu-și mâna după ultima rundă de pariere. Deținătorul celei mai bune mâini de cinci cărți din cele șapte cărți împărțite câștigă.

Variații Draw Poker

Fiecare jucător primește o mână la începutul fiecărei runde în varianta de extragere, cu cărțile cu fața în jos. Jucătorii își pot schimba mâinile și pot alege fie să arunce cartea, fie să o păstreze. Diferitele forme de Draw Poker includ 2-7 triple draw poker și 5-card draw poker.

La 2-7 Triple Draw Poker, jucătorii își pot alege mâna de 5 cărți în acest joc, dar cărțile trebuie să fie cu fața în jos sau ne-expuse conform regulilor de poker. Jucătorilor li se oferă trei șanse să facă cea mai bună mână low. Mâinile de poker, cum ar fi chintele și chinurile, sunt importante în acest joc.

În schimb, la 5-Card Draw Poker, jucătorii își aleg cărțile ascunse de adversari. Obiectivul este de a urmări mâna cu 5 cărți cu cea mai bună poziție. Jucătorul cu o mână mai semnificativă învinge alți jucători.

imagine cu carti de joc pentru poker

Variante Stud Poker

Stud pokerul este, de asemenea, o variantă populară de poker jucată în turneele de poker. Acest joc este destul de diferit de alte variante de poker, deoarece jocul nu include cărți hole sau cărți comunitare.

În Stud Poker, amestecarea cărților se face într-o ordine predeterminată de cărți cu fața în jos și cu fața în sus. Prin urmare, unele cărți pot fi ascunse de jucători, în timp ce altele sunt cu fața în sus pentru ca alți jucători să le vadă.

Rundele de pariere au loc la sfârșitul fiecărei runde. Stud poker are două variante suplimentare - seven-card stud și five-card stud.

Variante Omaha Poker

Jocul de poker Pot Limit Omaha are trei variante de poker - Omaha Hi, Omaha Hi/Lo și 5-Card Omaha. Regulile de poker urmate în variantele de poker Omaha sunt aceleași cu Texas hold'em poker, principala diferență fiind că jucătorii primesc patru cărți hole în loc de două. Jucătorii trebuie să facă cea mai bună mână combinând două cărți cu găuri și trei cărți comunitare.

După Texas Hold 'em, Omaha hi, numită și Omaha pot limit, este cea mai populară variantă din categoria jocurilor de cărți comunitare. Omaha Hi se referă la cel mai mare pariu care primește întregul pot după sfârșitul unui segment.

Omaha hi/low este similar cu varianta de poker Omaha Hi, cu diferența în diviziunea pot. În timp ce pariul cel mai mare este recompensat cu întregul pot în Omaha hi, potul este împărțit la sfârșitul fiecărei mâini în două părți, în Omaha hi/lo, pentru cele mai mari și mai mici variante de cinci cărți.

În varianta de poker Omaha cu 5 cărți, fiecărui jucător i se împărtășesc cinci cărți hole. Jucătorii trebuie să facă cea mai bună mână combinând două cărți cu găuri și trei cărți comunitare. Omaha cu 5 cărți este jucată într-un format pot-limit.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x