Antena Căutare

Ce faci in week-end: Festivaluri și evenimente vă așteaptă în București, Brașov, Constanța sau Cluj

Ce faci in week end. Ce festivaluri, targuri sau evenimente importante sunt in acest week end in orasele mari din Romania: Bucuresti, Brasov, Constanta sau Cluj. Incepe in Parcul Herastrau targul Toamna bucurestean. La Brasov canta Vama, iar la Cluj avem Festivalul devoratorilor de publicitate.

articol scris de Bianca Petre

În primul rând, se deschide festivalul “Toamna Bucureșteană 2018”, unde zeci de producători, meșteri, artizani și colecționari va așteaptă cu ateliere, obiecte de colecție și mâncăruri specifice. Începând cu vineri, 9 noiembrie, festivalul se va desfășura la fiecare sfârșit de săptămână a lunii noimebrie în Parcul Regle Mihai I (Herăstrău), la intrarea Charles de Gaulle.

De asemenea, dacă ești din București, poți merge la o nouă ediție a Psychosounds Fest unde veți avea parte de o seară specială, gazdă fiind clubul “Fabrica”. Printre trupele confirmate până acum se numără Vlad in Tears, Gothic și Drie your life, fiind anunțate și alte surprise pentru participanți. Biletele le puteți cumpăra de pe iaBilet.ro sau infomuzic.ro.

Un alt eveniment foarte așteptat este concertul “Freddie Mercury Tribute”, unde cel mai de suuces solist tribute Queen, Joseph Lee Jackson, va cânta live hit-urile Queen. Concertul va avea loc în Hard Rock Cafe.

Dacă ești din Tulcea, la Teatrul Jean Bart va ajunge Alexandra Usurelu cu turneul “Lumea, cum ai vrea să fie”. Alexandra Ușurelu este un nume ce garantează o anume tinută artistică, într-un context muzical lipsit de consistentă. Cu un singur album lansat, această confirmă constant succesul la un public dornic să vadă spectacole de bună calitate, empatic la o muzică surprinzătoare și curată. Biletele online le puteți cumpăra de pe iaBilet.ro.

În Parcul Central din Cluj-Napoca se va desfășura “Crosul de Noapte”, ediția de toamnă. A 13-a ediție a îndrăgitului eveniment va începe la ora 21 și cuprinde două probe, una de 4 km și una de 10 km. Peste 900 de oameni sunt așteptați să alerge împreună, cei mai buni dintre aceștia fiind premiați la sfârșit.

Tot în Cluj-Napoca sunteți așteptați pe Aleea Stadionului la Festivalul Mediteranean. Festivalul dedicat fructelor de mare este deschis zilnic în perioada 8-11 noiembrie între orele 11:00-23:00.

În aceeași zi, “Vama” ajunge la Brașov, mai exact la Kruhnen Musik Halle. Biletele se pot cumpăra online de pe iaBilete.ro dar și de la Rockstadt.

Sâmbătă, 10 noiembrie

De la ora 15 puteți participa în București la Circul Metropolitan, unde un spectacol de excepție cu tușe suprarealiste va aduce bucurie publicului. “Reveria” va cuprinde numere de la zborul ce pare imponderabil sub cupolă, la numere de contorsionism, bară, basculă și trambulină , la clovnerii, dans și evoluții în și deasupra unui bazin cu apă. Biletele sunt disponibile pe entertix.ro.

De asemenea, tot în București, Teatrul Coquette vă invită la cea mai nouă producție a sa: “Noptile Barbare”. Spectacolul, care va începe la ora 20:00,este o adaptare liberă după „1001 de nopti”, dedicată publicului adult. Biletele se pot achiziționa pep e iaBilete.ro.

Brașovenii îi așteaptă pe cei de la The Motans în concert la Kruhnen Musik hall. Biletele sunt disponibile online pe iaBilete.ro.

În Cluj-Napoca, “Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, ediția 23 se va desfășura la Teatrul Florin Piersic. Iubitorii de film clujeni vor urmări 8 ore de spoturi publicitare din întreaga lume. Biletele costă între 50 și 100 de lei și se găsesc online pe www.dieselevents.ro .

Tot în Cluj puteți participa la “Festivalul de Film Rusesc” din Cinema Victoria. Biletele se pot achiziționa de la Cinema Victoria și costă 13 lei. Filmele “Sobibor” și “Antrenorul” vă vor ajuta să înțelegeți viața din spațial est-european.

Duminică, 11 noiembrie

Lacul lebedelor”, primul balet al lui Tchaikovsky și cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor revine pe scena Sălii Palatului din Bucuresti într-o distribuție de excepție. La ora 19:30 puteți urmări 35 de balerini în costume spectaculoase care vor prezenta un spectacol inegalabil. Biletele sunt dispobinile pe iaBilete.ro.

Tot în București, Teatrul Coquette vă invită la “Printesa și bobul de mazare”. Destinat copiilor, spectacolul începe la ora 11:00 și adduce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei. La ora 19:00, puteți urmări “Valsul Hazardului” unde personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură.

Brașovul o va găzdui pe Lucia la Deanes Irish Pub de la ora 21:00. Biletele se pot achiziționa de pe www.iaBilete.ro .

Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră națională în competiția internațională a festivalului. Festivalul va cuprinde și câteva ateliere pentru copii.

Morometii 2 in cinematografice din 16 noiembrie

Lansat pe 5 noiembrie la Sala Palatului, in fata a 4.000 de oameni, "Morometii 2" va intra in cinematografe pe 16 noiembrie.

Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda.

Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej permanent de conflict. Ele sunt interpretate de Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină, student la UNATC aflat la primul rol important.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a transmis Stere Gulea.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x