Antena Căutare

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți faci o firmă

Ai decis că este momentul să fii propriul tău șef și ai și expertiza și resursele necesare ca să poți face asta. Ți se pare o alegere foarte bună pentru tine, dar este posibil ca lipsa de experiență în domeniul birocrației să îți dăuneze.

Ai decis că este momentul să fii propriul tău șef și ai și expertiza și resursele necesare ca să poți face asta. Ți se pare o alegere foarte bună pentru tine, dar este posibil ca lipsa de experiență în domeniul birocrației să îți dăuneze.

De aceea, înainte de a-ți începe propriul business, ai grijă la următoarele lucruri, care ar putea face diferența între un succes răsunător și un eșec usturător:

Aigură-te că ai un contabil bun

Poate firma pe care vrei să o deschizi nu necesită prea multe acte și ai senzația că un bilanț sau niște note de intrare recepție le poate face și cineva fără cunoștințe economice temeinice. Și în mare parte, ai dreptate, doar că lucrurile nu sunt niciodată atât de simple.

Pentru că un contabil nu se ocupă doar de actele firmei, acesta este la curent și cu schimbările dese de legislație financiară și te ajută să fii în legalitate permanent și să eviți amenzile foarte usturătoare pe care le poți primi în urma unui control.

În plus, legile fiscale sunt atât de încâlcite, încât trebuie să fii destul de priceput pentru a le respecta, deci, un contabil bun este cea mai bună soluție atunci când vrei să îți deschizi o afacere, pentru că te va ajuta în moduri pe care acum nici măcar nu ți le poți imagina.

Verifică-ți potențialii parteneri de afaceri

Dacă ai decis să îți pornești afacerea împreună cu un partener sau mai mulți, trebuie să îți iei măsuri de precauție suplimentare, pentru că te poți trezi efectiv pe drumuri, dacă aceștia nu sunt de încredere. Ideal ar fi să intri în afacere cu cineva cunoscut și de încredere, dar cum banii nu prea au miros, uneori ești nevoit să accepți asocierea cu posesori de capital pe care nu îi cunoști.

Partea bună este că în ziua de azi internetul nu uită și nu iartă, dacă putem spune așa, deci îți poți verifica foarte ușor partenerii de afaceri cu câteva clickuri. Fie că este vorba de o firmă din orașul tău sau din altă parte sau din domeniul tău de activitate sau din unul conex, acum ai posibilitatea să vezi dacă afacerea cu care te asociezi are datorii, este bună platnică sau are un nivel de risc ridicat.

Asigură-te că ai capital pentru mai multe luni fără încasări

Fie că facturile au scadența de la 30 la 90 de zile, fie că lucrurile nu merg așa cum ți-ai imaginat, trebuie să te asiguri că ai capital pentru a ține afacerea pe picioare până ce cash flow-ul se reglează.

Ar trebui să te ajute un business plan foarte riguros, în care ar trebui să ai un buget foarte realist, dar și o sumă suficient de mare pusă deoparte, bani pe care să îi poți folosi în caz de nevoie. Fie că este vorba de aprovizionare, salarii sau taxe și impozite, odată ce ai intrat în joc trebuie să ai în vedere toate aceste lucruri ca sa nu te trezești scos din afaceri înainte de a începe cu adevărat.

Să începi o afacere pe cont propriu este mereu o alegere riscantă, dar, dacă o faci cum trebuie și ținând cont de cele de mai sus, șansele ca aceasta să fie un succes cresc exponențial. Ești pregătit pentru o astfel de decizie?

Sursă foto: unsplash.com

Un nou test face furori pe internet! Ce vezi prima dată în imagine indică un detaliu important despre personalitatea ta... Cum să faci cu telefonul mobil cele mai reușite fotografii de vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x