Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Cum puteți construi o relație de cuplu de durată: 4 sfaturi de care să țineți cont

Chiar dacă orice relație se bazează pe dragoste, pe măsură ce timpul trece, puteți uita de gesturile mici care pot însemna enorm pentru partenerul de viață, dar și de alte lucruri care vă ajută să deveniți mai apropiați. 

Cum puteți construi o relație de cuplu de durată: 4 sfaturi de care să țineți cont

Shutterstock

Orice cuplu trece prin perioade bune și momente mai puțin plăcute, pe care fiecare le poate depăși în felul propriu. Însă indiferent că sunteți la început de drum sau aveți o relație de durată, există câteva aspecte care vă pot ajuta să construiți o legătură puternică, bazată pe încredere. Iată care sunt acestea:

Petreceți timp de calitate împreună

Simplul fapt că stați împreună acasă și vă uitați la serialele preferate nu înseamnă neapărat că petreceți timp de calitate. Bineînțeles, este important să aveți și astfel de activități simple, însă timpul de calitate presupune să faceți împreună lucruri care vă ajută să comunicați mai mult și să împărtășiți opinii despre diferite aspecte ale vieții împreună.

Puteți apela la activități precum prepararea cinei împreună, pregătirea unui picnic în grădină, o plimbare în parc sau cu bicicleta. Timpul de calitate nu este neapărat despre activitățile pe care le faceți, ci se referă în mare măsură la modul în care vă simțiți și cum comunicați atunci când vă bucurați de ceea ce faceți împreună.

Faceți planuri împreună

Pe măsură ce anii trec, în mod inevitabil unul dintre voi se va întreba în ce direcție merge relația. Nimeni nu vrea să fie într-o relație de durată fără să știe dacă partenerul de viață are aceleași intenții. De aceea, pe lângă faptul că trebuie să discutați despre planurile pe care le aveți, la fel de important este ca acestea să se materializeze.

De exemplu, dacă ați vorbit despre căsătorie, nu aștepta prea mult timp până să îi oferi un inel pe gustul ei și să faceți pasul cel mare. În acest fel, relația se va baza pe încredere și siguranță. Totodată, atunci când ați stabilit împreună un scop comun, fiecare dintre voi va acționa în așa fel încât să puteți îndeplini ceea ce v-ați propus.

Comunicați cât mai mult

O bună comunicare stă la baza oricărei relații sănătoase. Atunci când comunicați, nu doar că veți reuși să fiți mai conectați, ci vă veți simți mai fericiți și în siguranță. În plus, atât timp cât știți cum să comunicați deschis, vă va fi mai ușor să rezolvați orice probleme care apar de-a lungul timpului.

De aceea, chiar dacă nu este întotdeauna ușor, spune mereu ceea ce ai pe suflet și nu lăsa partenerul să ghicească. La fel de important este să asculți cu interes argumentele celuilalt și, de asemenea, să știi când să faci un compromis.

Învățați când să faceți compromisuri

Fie că e vorba de conflicte sau alte aspecte ale vieții de cuplu, fiecare dintre voi are datoria de a înțelege nevoile celuilalt și de a ști când trebuie să facă un compromis. În anumite stadii ale relației este important să renunțați la egoism și să vă gândiți la binele comun. Uneori, acest lucru înseamnă să faci compromisuri pentru fericirea celui de lângă tine.

La fel de important este să învățați cum să ajungeți la un punct comun. După comunicarea deschisă, compromisul este următorul pas pentru a avea o relație stabilă. Iar cuplurile care știu când să facă asta sunt fericite și rămân împreună mai mult timp.

Nu în ultimul rând, este important să nu uitați să fiți mereu pregătiți pentru orice situație imprevizibilă care poate să apară. Însă atât timp cât reușiți să comunicați deschis, să aveți planuri comune și să ajungeți la un compromis, puteți avea siguranța că relația voastră este pe drumul cel bun.

Recomandari