Antena Căutare

Inca o data, clasicii castiga. "Vertigo", cel mai bun film al tuturor timpurilor!

Se pare ca nici un film din ultimele trei decenii nu a reusit sa intreaca marii clasici ai scenei cinematografice. Insitutul Britanic de Film realizeaza, o data la 10 ani, un top cu cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, bazat pe opinia a peste 400 de regizori, dar si a publicului larg. "Citizen Kane", productia in regia lui Orso Welles, a dominat topul in ultimul deceniu, insa criticii de film si-au schimbat parerea.

Cu ajutorul mediului online, autorii sondajului au reusit sa afle, pe langa opinia critica a regizorilor de film, si parerea cinefililor din intreaga lume. Daca pana acum, prima pozitie era ocupata de "Citizen Kane" (1941), locul i-a fost luat de "Vertigo", in regia legendarului Alfred Hitchcock.

La aceasta concluzie au ajuns regizori mari din prezent, precum Tarantino, Francis Ford Coppola si Woody Allen. Ei au analizat peste 2000 de filme, dupa criterii personale si adaptate gusturilor contemporane, conform revistei "Sight & Sound".

Foto: sidewalklyrics.com

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x