Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Lansare de carte: Doctrina secolului XXII - Ce va urma dupa capitalism?

Profesorul univ. dr. Dan Voiculescu la lansarea cartii sale la GAUDEAMUS 2018: Daca nu voi reusi eu, poate vor reusi copiii mei, nepotii mei, copiii nepotilor mei... 

Profesorul univ. dr. Dan Voiculescu la lansarea cartii sale la GAUDEAMUS 2018: "Daca nu voi reusi eu, poate vor reusi copiii mei, nepotii mei, copiii nepotilor mei... "

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994 cu scopul de a susţine cultura naţională prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Palmaresul acestor 24 de ani numără 109 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediţia curentă), peste 2.900.000 de vizitatori, circa 12.600 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România, singurul post de radio din lume care derulează un astfel de proiect cultural, în postura de lider naţional în domeniu.

Târgul propune peste 300 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, producători şi distribuitori de jocuri educaţionale, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră.

Totodată, vor fi aproximativ 900 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, la standul România Centenar şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola - nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz - Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii “Ion Creangă” - nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu - nivelul 7.70).

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Ca şi la ediţiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial - educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2018 vor fi decernate duminică, 18 noiembrie, ora 14.00.

Proiectele de tradiţie ale târgului sunt: Concursul Naţional de Lectură “Mircea Nedelciu”, aflat a a 16-a ediţie, urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu.

Finala naţională 2018 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS sâmbătă, 17 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Cei 7participanţi sunt câştigătorii etapelorzonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România. Premiile vor fi oferite de Radio România.

Proiectul “Cărţile se întorc acasă”: Campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor Gaudeamus, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 160.000 de volume au ajuns, datorită expozanţilor şi a vizitatorilor Gaudeamus, în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului; donaţiile de carte se primesc în intervalul 14 -17 noiembrie la Romexpo, zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României –un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La Gaudeamus 2018, peste 20 de elevi din Bucureşti, medaliaţi cu aur la concursuri internaţionale la diverse discipline, vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 17noiembrie, la ora 15.30, la standul Radio România. (sursa news.ro)

Cum ajungeti la targ

Complexul Expoziţional Romexpo este situat pe Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere) iar accesul publicului în complex se face astfel:
:: intrarea A, cu acces din Piaţa Presei Libere, doar pietonal
:: intrarările B şi C (pietonal şi auto), cu acces din Bulevardul Expoziţiei

Accesul auto pentru vizitatori, în parcările Romexpo, se face pe bază de bilet în valoare de 3 lei/oră.
Mijloace de transport in comun

:: Autobuze: 105, 131, 205, 304, 330, 331, 335 (staţia Piaţa Presei Libere), 301 (staţia Parc Herăstrău)
:: Autobuze expres: 780, 783 (staţia Piaţa Presei Libere)
:: Tramvaie: 41, 42 (staţia Piaţa Presei Libere)
:: Metrou: staţia Aviatorilor

Detalii aici: http://www.gaudeamus.ro/ro/international/info_vizitatori/locatie.html