Antena Căutare

(P) 5 tehnici de bază pentru a crea un goblen cu diamant reușit

Ai achiziționat un goblen cu diamante, te gândești să începi acest tip de artă sau pur și simplu îți dorești să faci ceva diferit în timpul tău liber?

(P) 5 tehnici de bază pentru a crea un goblen cu diamant reușit
5 tehnici de bază pentru a crea un goblen cu diamant reușit

Atunci decide să creezi tablouri din goblenuri cu diamante, o artă care îmbină cusutul cu pictura. O artă relativ nouă în România, aceasta a fost brevetată pentru prima dată în China în jurul anilor 2010, dar este inspirată dintr-o tehnică mult mai veche practicată de strămoșii noștri.

Deși ai crede că trebuie să ai foarte multe skill-uri pentru a crea un tablou spectaculos prin intermediul acestei tehnici, adevărul este că nu ai nevoie de toate acestea, ci doar de timp și să cunoști tehnicile de bază, care sunt foarte simple.

Goblenul cu diamant poate fi practicat atât de adulți cât și de copii și are o multitudine de beneficii pentru sănătatea ta fizică și emoțională, de la relaxare, la minimizarea stresului și creșterea stimei de sine.

Rezultatul spectaculos de care te vei bucura la final, poate fi înrămat și pus în casa ta sau oferit cadou cuiva drag, iar reușita este sigură, datorită faptului că în kit-ul pentru crearea acestei tip de artă, vei regăsi tot ceea ce ai nevoie, chiar dacă creezi pentru prima dată un astfel de tablou.

Cum se realizează un goblen cu diamant?

Cu toate că pare spectaculos la final și extrem de complex, un goblen cu diamant se realizează destul de simplu, ceea ce îl face perfect pentru oricine. Tehnica de bază, presupune așezarea unor diamante (strașuri strălucitoare în culori diverse) după o anumită schemă, pe care o găsești în kit-ul acestuia, pe pânză cu ajutorul unui adeziv special și a altor ustensile.

Nu ai nevoie de imaginație pentru a crea un astfel de tablou, ci doar de timp și de răbdare. Dacă te consideri o persoană neîndemânatică, vei vedea câ vei depinde foarte ușor tehnica, pentru că ustensilele din kit te vor ajuta foarte mult, în acest sens, fiind concepute pentru a-ți ușura munca.

Goblenul cu diamant finalizat este asemănător unui tablou dar și unei broderii cusute, iar avantajul acestuia este că nu trebuie să te folosești nici de culori și nici să cunoști tehnica cusutului.

5 tehnici de bază pentru un goblen cu diamante reușit

Dacă este pentru prima dată când practici această artă este bine să știi câteva tehnici care îți vor fi foarte utile și te vor ajuta în crearea unui tablou perfect, la final, chiar dacă este pentru prima dată când faci un astfel de tablou.

Organizează-ți diamantele

Pentru a-ți fi mai ușor să lucrezi cu acele ștrașuri mici, este bine să te folosești de un organizator care să îți permită să pui fiecare culoare separat, să le poți găsi mai ușor. În plus, acest pas, te ajută să eviți pierderea pieselor.

Te poți folosi de cutii de plastic cu capac, cutii de ouă, pungi cu etichete, cutii pentru gheață sau orice alte cutii mici, ai la dispoziție acasă.

Creează-ți un spațiu de lucru mobil

Dacă te vei gândi să practici această artă la birou sau pe masa din bucătărie este în regulă. Însă s-ar putea la un moment dat să te muți în sufragerie sau în grădină.

De aceea, îți va fi mult mai ușor dacă îți vei construi un spațiu mobil de lucru, fie că te folosești de o măsuța cu rotile sau îți creezi tu ceva improvizat.

Începe de sus

Un lucru ce s-ar putea să pară neimportant la început, este chiar acesta. Începe cu partea de sus, datorită faptului că îți va lua ceva timp să finalizezi acest tablou și, cu siguranță, îl vei transporta dintr-o parte în alta.

Dacă începi de jos, acesta va fi mai greu în acea zonă și s-ar putea să pierzi strasurile atunci când vrei să lucrezi în zonele de sus, din cauza greutății.

Lucrează pe secțiuni mici

În special, dacă ești la început alege secțiunile mai mici, în primă fază până îți dai seama cum se lucrează dar și pentru a nu te simți copleșit. Deși vei avea tendința să începi cu zonele mai mari, fii blând cu tine și dă-ți voie să deprinzi acest meșteșug cu calm.

Începe cu imagini mai ușoare

Entuziasmul te-ar putea face să alege imagini spectaculoase, însă acest lucru te poate descuraja pe măsură ce lucrezi, în special dacă ești la început.

Așadar, alege imagini mai ușoare, pentru început, iar pe măsură ce ai deprins tehnicile și ți-ai creionat viziunea, vei putea să alegi și imagini mai complexe. Ai răbdare cu tine, și ia lucruile pas cu pas.

Achiziționează un kit complet

Un kit complet îți va oferi tot cea ai nevoie pentru a crea un tablou perfect. Din acest motiv, este bine să achiziționezi kit-uri care să îți ofere toate instrumentele de care ai nevoie, mai ales dacă nu știi exact ce să achiziționezi separat.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x