Antena Căutare

(P) Cele mai interesante destinații de vacanță de toamnă pentru un sejur de neuitat

Toamna poate însemna multe lucruri. Poate fi mirosul plăcut al fumului de foc de tabără în aer liber, dovlecii de pe verande sau frunzele arămii. Sau poate însemna o zi petrecută la plajă cu un cocktail în mână.

Toamna poate însemna multe lucruri. Poate fi mirosul plăcut al fumului de foc de tabără în aer liber, dovlecii de pe verande sau frunzele arămii | Freepik.com

Totul depinde de destinația aleasă. Și, deși vârful sezonului de călătorii s-a încheiat, încă mai sunt multe de făcut și de văzut în lunile de toamnă. Iată cinci destinații de luat în considerare.

Insule din Grecia

Insule precum Zakynthos, Corfu și Lefkada din Grecia sunt încă însorite până în octombrie - și există câteva plaje senzaționale de care să te bucuri. Rhodos, cu frumoasa stațiune pietruită Lindos și petrecerile în ruinele sale antice. Milos și Lefkada, cu unele dintre cele mai bune plaje din insulele grecești. Santorini și Mykonos, veșnicele atracții. Alege-o pe oricare, toate sunt minunate. Sau poți opta pentru excursii de o zi pe mai multe insule.

Există o mulțime de hoteluri de descoperit pe toate aceste insule și cu siguranță vei găsi un loc de cazare care să se potrivească gusturilor tale. În ceea ce privește cele mai noi inaugurări despre care ar trebui să știi, Once in Mykonos Luxury Resort este un refugiu răcoros pentru familiile tinere și petrecăreți deopotrivă.

Articolul continuă după reclamă

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Vara este perioada în care Dubaiul hibernează: când orașul deșertic se încălzește până la 40 de grade Celsius și chiar mai mult, chiar și zgârie-norii par să transpire, iar distracția în aer liber se încheie și toată lumea se refugiază în interior, unde peste tot există aer condiționat. Dar, în lunile de toamnă, Dubaiul prinde viață din nou: barurile de pe plajă se redeschid, terasele restaurantelor sunt pline, iar o baie în Golful Arabiei nu se mai simte ca și cum ai înota într-un izvor fierbinte.

Dacă ești în căutarea unui loc de cazare în mijlocul acțiunii, hotelul Tryp By Wyndham Dubai poate fi alegerea ideală. Această destinație centrală luxuriantă aduce împreună confortul și o experiență completă de SPA și relaxare.

München, Germania

În calitate de gazdă a festivalului Oktoberfest, mai trebuie oare motivată această destinație? De fapt, faimosul festival al berii din München începe în septembrie, pentru a profita de zilele mai lungi și de vremea mai caldă. Cu toate acestea, fidele numelui, festivitățile continuă până în prima duminică a lunii octombrie a fiecărui an. Cu 38 de corturi care servesc bere provenită strict de la fabricile locale, te poți aștepta la o sărbătoare vibrantă a culturii bavareze, incluzând atracții de bâlci, spectacole de muzică tradițională și teatru de păpuși pentru familii cu copii.

În cazul în care vizita ta pică după Oktoberfest, există încă o mulțime de alte lucruri de făcut. Frunzele aurii ale sezonului transformă orașul în ceva cu adevărat desprins dintr-un basm german, așa că explorează. În ceea ce privește locurile de cazare, la fel ca Berlinul, Münchenul găzduiește câteva hoteluri importante, inclusiv Mandarin Oriental și Rosewood.

Provence, Franța

Toată lumea merge în Provence vara. Dar pentru mâncare, liniște și peisaje, lunile toamnei sunt încântătoare, cu podgoriile pitorești și ceața dimineții care învăluie poienile din Luberon în zori. Toamna este anotimpul vinului, al trufelor și al festivalurilor gastronomice, când satele liniștite din Provence nu sunt aglomerate, cu excepția localnicilor. Este destinația ideală pentru persoanele care își doresc o vacanță relaxantă și liniștită.

Hôtel Crillon Le Brave este o alegere clasică, în timp ce Coquillade s-a redeschis după o renovare, cu camere confortabile, un SPA și propriile sale podgorii.

Reykjavík, Islanda

Reykjavík este un punct de reper pentru cei care doresc să vadă aurora boreală o dată în viață, cu numeroase expediții de „vânătoare de lumini” plecând din oraș. Totuși, acest fenomen natural fascinant nu este deloc ușor de surprins, așa că este important să alegi perioada potrivită din an pentru călătorie. Octombrie aduce nopți mai întunecate și mai lungi înainte de venirea frigului, ceea ce înseamnă că te poți bucura de sezonul de vânătoare de lumini în condiții mai confortabile. De asemenea, cerul tinde să fie mai senin în această perioadă a anului, sporindu-ți șansele de a observa spectacolul luminos.

Profită, de asemenea, de numărul mai mic de turiști din această lună, explorând multitudinea de minuni naturale, dar și pe cele create de mâna omului, pe care capitala Islandei le are de oferit. Fiind singurul hotel de cinci stele din oraș, Reykjavik Edition promite un sejur elegant în inima centrului pitoresc.

De la țărmurile însorite ale Greciei la străzile aglomerate ale Münchenului și de la peisajele senine din Provence la frumusețea neobișnuită a Islandei, toamna oferă o multitudine de destinații de explorat. Fie că ești în căutare de aventură, relaxare sau cunoașterea altor culturi, există o escapadă perfectă care te așteaptă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x