Antena Căutare

Povestea "nAtelier": "Am pornit de la o geacă și de la niște perle. Am luat modelul de pe Pinterest și am dat drumul la treabă!”

Cu 10 ani în urmă, Nana Popa a pornit o afacere. Cu geci, cu perle, cu broderie și cu modele ”împrumutate” de pe siteurile de socializare.

Cu 10 ani în urmă, Nana Popa a pornit o afacere. Cu geci, cu perle, cu broderie și cu modele ”împrumutate” de pe siteurile de socializare.

1. Povesteste-ne cateva detalii despre inceput. Cand si cum a luat nastere proiectul “nAtelier de productie”?

Acum vreo 10 ani mi-a venit ideea de nume si mi-am luat domeniu pe net. De atunci stiam ca urma sa produc ceva cu mainile mele si am preferat o denumire care sa nu ingradeasca posibilitatile de productie pentru ca aria mea de indemanare nu se rezuma la broderie pe jeans. Inclin mai degraba sa creez ceva ce nu face nimeni altcineva si imi doresc tot timpul ca rezultatul sa te faca sa zici de fiecare data WOW! Povestea cu gecile brodate de la nAtelier a inceput atunci cand ma plictiseam pe canapea intr-o seara. Aveam la indemana o geaca de blugi de-a fetitei mele si mai aveam ramase de la mama o gramada de perle de pe vremea cand facea flori de nunta. Nu stiu daca mai tine minte cineva coronitele alea de perle pentru mirese care se purtau agresiv imediat dupa Revolutie. Daca le mai stie cineva, mama le facea! Am gasit un model pe Pinterest si m-am apucat de treaba. A iesit super dragalas. Am zis ca trebuie sa mai fac, i-am dat un semn prietenei mele, Alexandra, ea a avut intotdeauna incredere in manutele mele, mi-a dat doua geci ca sa i le lucrez. Au iesit bine si alea si mai dreparte am ramas fara support de brodat asa ca am inceput sa ma uit prin SH-uri. Nu prea gaseam ce imi trebuia. Tot Alexandra mi-a sugerat ca as avea nevoie de geci premium si mi-a dat pont-ul cu Consignatia 7, care este un vintage shop de unde puteam sa am o sursa constanta de geci pentru atelier. Asa am cunoscut-o pe Adelina Serafim, tipa care are Consignatia 7. Ei i-a placut ce lucrez si astfel am inceput o colaborare cu shop-ul ei care déjà incepe sa se extinda pe mai multe proiecte. Prima aparitie in public a nAtelier-ului a avut loc la Nostalgia Fair, in Bucuresti, unde Adelina mi-a luat doua geci si mi le-a expus. Si asa au inceput sa apara primii clienti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

2. Ce sfaturi te-au ajutat cel mai mult cand ai inceput acest proiect?

Nu sfaturile m-au ajutat ci mai degraba sustinerea si increderea oamenilor din jurul meu. Sotul meu este artist si a contat foarte mult pentru mine ca am putut experimenta cu tinutele lui de scena. Tot la el am vazut ca tot timpul trebuie sa muncesti. Nu conteaza ce si cum. “Munca tata! Zilnic!”

Povestea "nAtelier": "Am pornit de la o geacă și de la niște perle. Am luat modelul de pe Pinterest și am dat drumul la treabă!”

3. Cand si unde ai invatat aceasta tehnica de broderie pe denim?

Mama mea e cel mai muncitor om pe care il cunosc si nu imi aduc aminte sa o fi vazut vreodata stand degeaba. Chiar si cand a aparut moda telenovelelor mama se uita la ele dand din maini. Asa ca inevitabil s-au lipit de mine andrelele, crosetele si acele ei de cusut. Am luat toata informatia acumulata in copilarie si am transformat-o in nAtelier. Mainile mele au lucrat, cumva, singure. Programul fusese instalat de pe la 5 ani J Acum i-am facut doar un mic update.

4. Care sunt sursele tale de inspiratie?

In primul rand oamenii pentru care fac piesele sunt inspiratia. Clientele vin cu propriile lor idei, fie ca au vazut ceva intr-o prezentare de moda, fie ca le plac tiparele traditionale romanesti sau au vreo agenda care le-a inspirat foarte tare si vor un model asemanator pe geaca totul poate fi transpus intr-o broderie. In general fac cumva sa ma apropii si sa interpretez viziunea lor peste care pun si eu “magic touch-ul” nAtelier in asa fel incat sa creez ceva potrivit personalitatii fiecareia.

5. Carui public te adresezi?

Pentru moment am doua zone spre care tind: una ar fi tinutele de scena pentru artisti iar cealalta sunt tinutele pentru gagici care stiu sa poarte casual glam-ul asta pe care il propun cu gecile upcycled.

Povestea "nAtelier": "Am pornit de la o geacă și de la niște perle. Am luat modelul de pe Pinterest și am dat drumul la treabă!”

6. Cat timp petreci zilnic in atelier?

TOT TIMPUL! Daca nu sunt cu fetita mea sunt in nAtelier.

7. Unde iti putem vedea/gasi creatiile?

INSTAGRAAAM (@natelier_de_productie). Am acolo si un link de etsy de unde n-a cumparat nimeni nimic niciodata.

8. De curand ai avut prima prezentare in Bucuresti. Cum a fost aceasta experienta?

Foarte noua si neasteptata, m-a sunat TARA intr-o zi si mi-a zis ca putem sa mergem la o prezentare daca vrem si ca ne trebuie macar 8 piese. Am zis Why Not? Nu aveam opt geci gata la indemana pentru prezentare asa ca intr-o saptamana a trebuit sa fac trei piese care au iesit chiar misto, asa la rapid. M-am impresionat sincer. Am invatat cateva chestii tari. Ne-am imprietenit cu niste oameni misto si ne-au venit cateva idei foarte bune.

9. Te-ai gandit sa faci prezentari si in alte orase?

Siguuuur! Berlin, Tokyo (hihi).

Povestea "nAtelier": "Am pornit de la o geacă și de la niște perle. Am luat modelul de pe Pinterest și am dat drumul la treabă!”

10. Cum planuiesti sa evoluezi si unde vezi proiectul “nAtelier de productie” in 5 ani?

Treaba cu gecile de acum este doar o parte din planul meu. Cu siguranta imediat ce imi va permite spatiul, voi lucra pe langa piesele upcycled din Consignatie si creatii proprii. Nu mizez pe productie mare, pe canitate, ci pe una impresionanta ca si effect vizual. Sper ca peste cinci ani nAtelier de Productie sa fie nume de referinta atunci cand te gandesti la tinute custom-made pentru scena si nu numai.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x