Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Târgul Gaudeamus, ediţia a 25-a, va avea loc între 14 şi 18 noiembrie, la Romexpo. Tema centrală: România Centenar

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, ediţia 25, va avea loc între 14 şi 18 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo. Tema c “România Centenar”, şi va fi ilustrată printr-un stand care va găzdui o colecţie de circa 600 de volume dedicate acestui moment istoric şi circa 50 de evenimente

Evenimentul iniţiat şi organizat de Radio România nu va avea un invitat de onoare în sensul obişnuit anul acesta. “Ne-am dorit ca toată activitatea să se concentreze pe cultura română. Nu putem să spunem că România este invitat de onoare (...) Am dorit să dăm posibilitatea culturii române să fie vedeta”, a declarat Georgică Severin, preşedinte-directorgeneral al SRR.

"Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio" se desfăşoară în an aniversar: Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, 90 de ani de la prima transmisiune a Radio România, unul dintre cele mai vechi posturi de radio din Europa, şi 25 de ediţii ale Târgului Gaudeamus, momente care vor fi marcate printr-o serie întreagă de evenimente şi proiecte speciale.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 14 noiembrie, la ora 12.00.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994 cu scopul de a susţine cultura naţională prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Palmaresul acestor 24 de ani numără 109 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediţia curentă), peste 2.900.000 de vizitatori, circa 12.600 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România, singurul post de radio din lume care derulează un astfel de proiect cultural, în postura de lider naţional în domeniu.

Standul România Centenar, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti, va oferi publicului Gaudeamus un prilej de a se întâlni şi dialoga cu câţiva dintre cei mai apreciaţi scriitori, critici literari şi istorici români ai momentului.

Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) a afirmat în cadrul conferinţei de presă care a anunţat deschiderea Gaudeamus 2018: “Standul cu care vom fi prezenţi la târg este cel cu care România a fost prezentă la Leipzig şi la Frankfurt anul acesta, realizat de arhitectul Attila Kim. Încercăm să gestionăm un program cât mai divers punând accent pe apariţiile dedicate Centenarului. Pe lângă lucrări de istorie literară, veţi întâlni şi alte volume editate de alte edituri”.

Directorul MNLR a subliniat că, la această ediţie, la stand, vor fi prezenţi 30 de poeţi din toate zonele geografice, inclusiv Voivodina şi Republica Moldova, care vor participa în programul de lecturi.

Preşedintele de onoare al ediţiei va fi acad.Ioan - Aurel Pop, preşedintele Academiei Române.

Târgul propune peste 300 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, producători şi distribuitori de jocuri educaţionale, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră.

Totodată, vor fi aproximativ 900 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, la standul România Centenar şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola - nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz - Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii “Ion Creangă” - nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu - nivelul 7.70).

Expoziţia Gaudeamus 25 va fi amenajată cu sprijinul BRD Groupe Société Générale şi Display Group, care, prin imagine şi cuvânt, vorbeşte despre naşterea, evoluţia şi maturizarea acestui eveniment dedicat cărţii.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Ca şi la ediţiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial - educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2018 vor fi decernate duminică, 18 noiembrie, ora 14.00.

Proiectele de tradiţie ale târgului sunt: Concursul Naţional de Lectură “Mircea Nedelciu”, aflat a a 16-a ediţie, urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu.

Finala naţională 2018 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS sâmbătă, 17 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Cei 7participanţi sunt câştigătorii etapelorzonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România. Premiile vor fi oferite de Radio România.

Proiectul “Cărţile se întorc acasă”: Campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor Gaudeamus, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 160.000 de volume au ajuns, datorită expozanţilor şi a vizitatorilor Gaudeamus, în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului; donaţiile de carte se primesc în intervalul 14 -17 noiembrie la Romexpo, zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României –un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La Gaudeamus 2018, peste 20 de elevi din Bucureşti, medaliaţi cu aur la concursuri internaţionale la diverse discipline, vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 17noiembrie, la ora 15.30, la standul Radio România.

sursa news.ro

Cum ajungeti la targ

Complexul Expoziţional Romexpo este situat pe Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere) iar accesul publicului în complex se face astfel:
:: intrarea A, cu acces din Piaţa Presei Libere, doar pietonal
:: intrarările B şi C (pietonal şi auto), cu acces din Bulevardul Expoziţiei

Accesul auto pentru vizitatori, în parcările Romexpo, se face pe bază de bilet în valoare de 3 lei/oră.
Mijloace de transport in comun

:: Autobuze: 105, 131, 205, 304, 330, 331, 335 (staţia Piaţa Presei Libere), 301 (staţia Parc Herăstrău)
:: Autobuze expres: 780, 783 (staţia Piaţa Presei Libere)
:: Tramvaie: 41, 42 (staţia Piaţa Presei Libere)
:: Metrou: staţia Aviatorilor

Detalii aici: http://www.gaudeamus.ro/ro/international/info_vizitatori/locatie.html

Fanatik.ro

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Mihaela Apostolides, executată în Italia

Observator Antena 1

Cutremur monden! S-au despartit?! Avem dovada

Spynews.ro

Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲

Spynews.ro

"Taxa Covid" pentru bătrâni. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani ar putea fi taxate...

AntenaSport

Marius Csampar își caută soţie. Cum arată femeia ideală pentru omul care a comis 6 crime...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

Travis Scott a avut o relație cu Rihanna. Uite de ce au ținut-o ascunsă!

Zu TV

PATRU momente în care familia Kardashian a fost la un pas de moarte

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Îl mai știi pe Timmy, din serialul Pasiuni? Incredibil ce destin tragic a avut

Playtech.ro

Filmele care i-au făcut pe protagoniști să-și piardă mințile. Ce s-a ales de acești actori

Playtech.ro

Tragedie în fotbalul românesc! Un jucător de la U Cluj a murit. Motivul decesului şi anunţul...

Telekomsport.ro

Alertă! Închisoarea de la 5 la 10 ani pentru românii care fac asta! PSD lovește dur

Capital.ro

Fiul lui Ion Țiriac, planuri de nuntă la 3 ani de la divorțul de Ileana. Cum arată logodnica...

Impact

Povestea incredibilă a asistentului medical SMURD care a fost trimis să-și salveze propriul...

Antena3.ro

Cea mai inspirațională femeie din lume, Oprah Winfrey. Afirmațiile care-ți pot schimba viața

Voxbiz.ro

Un mecanic a facut schimbul de ulei la o masina care a stat 13 ani. Cand a vazut ce iese din...

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro