Antena Căutare

V-ati intrebat vreodata care este cel mai rece lucru din Univers?

Este localizat la aproximativ 5000 de ani-lumina departare de Terra si face parte din constelatia Centaurul.

Nebuloasa Bumerang este cel mai rece obiect cunoscut din Univers, avand temperatura de numai un Kelvin, adica minus 272 de grade. Astronomii au reusit sa determine forma si temperatura acestui ciudat obiect spatial utilizand telescopul Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA).

A fost denumita „Bumerang” deoarece, initial, parea ca e formata din doi lobi, dar s-a putut observa ulterior ca are structura unei nebuloase planetare relativ tanara, ce se extinde rapid in spatiu.

Bumerangul este, de fapt, o nebuloasa pre-planetara, care poate fi observata datorita reflectarii luminii stelei in particulele de praf cosmic. Gazele emise de aceasta stea se raspandesc in spatiu, dilatandu-se rapid, ceea ce determina racirea lor. Cercetatorii au calculat temperatura lor observand modul in care absorb radiatia cosmica de fond, o radiatie de tipul microundelor.

Informatiile despre Nebuloasa Bumerang sunt importante pentru intelegerea procesului de moarte a stelelor asemanatoare cu Soarele si de transformare a lor in nebuloase planetare.

“Don’t worry, iti va iesi fluieratul!”: Buzele lui Matteo, vedetele serii la “Te cunosc de undeva”! Concurentul s-a tran... FOTO! In Kenya, iei micul dejun cu GIRAFELE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x